Spotreba.sk – kompletní evidence pro řidiče recenze

Spotreba.sk – kompletní evidence pro řidiče [recenze]
2015-01-11T11:13:45+02:00
• 5. 1. 2015

Jako novopečený majitel automobilu jsem začal řešit otázku zaznamenávání statistik o jízdě, která by zahrnovala vzdálenosti, tankování a jiné náklady spojené s údržbou. Mohu si vést tabulku, ale je to nepohodlné a v dnešní době nepraktické, pokud chcete udělat záznam ihned na čerpací stanici. Musí přece existovat aplikace, které tohle budou umět, ale ve skutečnosti je nabídka hodně slabá. Na Google Play jich napočítáte na prstech jedné ruky. Přestože je nabídka chabá a konkurence téměř žádná, jedna opravdu stojí za užívání.

spotreba_big_01

Jmenuje se Spotreba.sk a stojí za ní tým slovenských vývojářů. Tato plnohodnotná aplikace splňuje všechny nároky a očekávání řidičů. Sice je ve slovenštině, což není pro nás Čechy cizí jazyk, a lokalizace se dočkáme možná v budoucí aktualizaci. Kromě samotné aplikace lze spravovat svůj účet na webových stránkách, které jsou již v českém jazyce dostupné. Autoři jsou otevření nápadům a oceňují hlášení chyb, díky čemuž se jich nám podařilo pár odstranit. Existuje také identická aplikace pro anglicky hovořící země, zvaná My Fuel Manager. Pojďme nahlédnout do světa čísel a grafů.

screen1

Abych měl opravdu relevantní informace a data, testoval jsem aplikaci několik měsíců, vlastně od začátku pořízení nového vozidla. Začal jsem tedy registrací nového účtu, který slouží pro synchronizaci a zálohování. Můžete to učinit přes web spotřeba.sk nebo rovnou v aplikaci. První věc, kterou byste měli učinit po vytvoření účtu, je přidání nového auta nebo motocyklu přes průvodce. Ten zahrnuje všechny značky a modely včetně různých variant, třeba s přestavbou na plyn, jako v mém případě. Pak stačí nastavit položky, které budou viditelné na webu, a jezdíte, bouráte, zaznamenáváte tankování, náklady apod.

Screenshot_2015-01-04-13-18-40Screenshot_2015-01-04-13-35-09

Jak probíhá přidávání tankování? Kliknete na ikonku a vyplníte čerpací stanici. Pokud není v seznamu, můžete přidat vlastní a uložíte zaznamenané údaje – typ paliva, objem, cenu, stav tachometru a nádrží. Hotovo, žádné další starosti. Podobně jednoduše lze přidat jiné náklady, jako je myčka, zimní pneumatiky, parkování, servis nebo nedej bože pokuta. Kdo chce mít své seznamy jízd opravdu kompletní, může evidovat každou jízdu, včetně GPS záznamu, což se bude hodit profesím, kde zaměstnanci jezdí firemním autem. Normálně jsem tuto možnost využil pouze jednou. Někomu se mohou hodit připomínky, jako zajet nakoupit v určitou dobu, nebo servis po určitém najetí kilometrů. Aplikace vás o aktivaci události informuje, jinak pošle zprávu na e-mail. Nicméně k tomuto účelu používám jinou aplikaci.

Screenshot_2015-01-04-13-19-15Screenshot_2015-01-04-13-35-57

Tohle je všechno, co bude aplikace od uživatele vyžadovat. Všechno ostatní je již spousta matematických vzorců a výstupů v podobě čísel nebo grafů, které někteří řidiči očekávají. Asi nejhledanější je průměrná spotřeba, kterou můžete porovnat s jinými řidiči a auty, pokud své statistiky sdílejí v katalogu. Další údaj je celkový počet kilometrů, celkové náklady a spousta dalších informací. Pokud vám nebudou vyhovovat standardní jednotky, lze je v nastavení samozřejmě změnit. Během používání jsem se nesetkal se žádným závažným problémem, kromě jednoho, který se podařilo opravit. Ve stávající verzi jsem našel dvě drobné kosmetické chybičky, jinak jsem velmi spokojený. Spotreba.sk nabídne kompletní záznam údajů pro řidiče v jednoduché formě a není placená. Dobrá práce, před autory smekám klobouk.

logo-app Spotreba.sk Michal Obeda Zdarma ANDROID logo-app Spotreba.sk Developer Zdarma iOS

[winphone cena=“]spot%C5%99eba/0a8d7641-5dce-4a73-a3fe-ffb567724adb[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat