Spekulace o smartphonu Sony Xperia Z4

Spekulace o smartphonu Sony Xperia Z4
2015-01-24T12:30:43+02:00
• 24. 1. 2015
2

Předpokládalo se, že by se Sony mohlo pochlubit již na veletrhu CES v Las Vegas nový top modelem, ale nestalo se tak. Pravděpodobně dojde k představení až na největším mobilním veletrhu MWC. Prozatím se k nám dostávají nejrůznější spekulace, které jsou střídmější, než třeba kolem Samsungu Galaxy S6.

wpid-wp-1418944235052

Do této chvíle se neobjevila ani jedna fotografie připravované novinky. Maximálně jsme znamenali údajné snímky předního panelu, případně produktový obrázek, který byl ukraden Sony při nedávném útoku hackerů.

Xperia-Z4-Touch-Digitiser_1-640x640

Toto jsou zatím jediné dva obrázky nadcházejícího modelu od Sony. Samozřejmě se ukazují nejrůznější náznaky specifikací, mezi kterými najdeme zmínky například o variantě na dvě SIM karty. Je ale otázka, jestli dual SIM model bude určen pro globální prodej.

Kromě těchto dvou variant by se měly objevit další dvě, přičemž každá z nich nabídne jiné rozlišení displeje. Levnější model by měl Full HD displej. Dražší by již nabídl Quad HD (2560 x 1440), díky čemuž by mohl soupeřit v oblasti specifikací s jinými top modely. Úhlopříčka by měla být 5,2 palce.

Strategie Sony se poslední dobou nemění nikterak rychle, tudíž s některými specifikacemi můžeme počítat. Příkladem může být certifikace IPxx, která zaručí odolnost proti vodě a prachu. Dále by neměl chybět slot na paměťovou kartu, atd.

Co se týče hlavních specifikací, zřejmě se u novinky objeví již nový procesor Snapdragon 810 nabízející osm 64bitových jader. S největší pravděpodobností bude RAM o velikosti 3 GB, byť některé spekulace naznačují, že bychom se mohli dočkat až 4 GB.

Na internetu se také objevují snímky obrazovek z nového Androidu 5.0 s úpravami od Sony. Výrobce zřejmě zasáhne do podoby ovládacích tlačítek na displeji. Konkrétně by změnou mohlo projít prostřední tlačítko.

nexus2cee_Screenshot-2015-01-22-at-2.19.32-PM-668x185

Úprava od Sony

nexus2cee_nexus6

Čistý Android 5.0

Sony nemá lehké postavení na trhu a mělo by se soustředit na klíčové problémy u smartphonů. Dosavadní spekulace nenaznačují, že bychom se mohli dočkat dobře propracovaného modelu, bohužel bez „wau“ faktoru – aspoň pro tuto chvíli.

Zdroje: xperiablog.net, xperiablog.net, xperiablog.net, xperiablog.net, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Dovolím si upozornit na nepřesnost v článku. Sony už uvedlo předchozí generaci svého top modelu Xperia Z3 ve verzi dual SIM. Takže informace „Bylo by to poprvé, co by se Sony rozhodlo dát takovou verzi smartphonu do první ligy“ není úplně správná.

Přemysl Vaculík

VIP 24. 1. 2015, 16:23

Díky. Upraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat