Screen Tracker – jak často používáte svůj smartphone?

Screen Tracker – jak často používáte svůj smartphone?
2015-01-25T13:18:41+02:00
• 25. 1. 2015
3

Používáte často svůj smartphone, nedáte ho z ruky a máte pocit, že už bez něj nedokážete žít? V tom případě je k dispozici užitečná aplikace, která vám řekne kdy, kde a jak často používáte svůj smartphone.

Respektive vám sdělí, jak často odemykáte obrazovku a kolik času celkem jste od odemčení na telefonu strávili. K dispozici máte statistiky za různá období a také detaily používání za aktuální den. Po zapnutí aplikace se zobrazí jakýsi bílý kruh, ve kterém je číslo, které značí, kolikrát za den jste již telefon použili. Kruh zároveň pomocí trojúhelníčku na boku graficky znázorňuje, kolik je zrovna hodin a po okrajích ciferníku bílou čárou zakresluje dobu používání. Pod ciferníkem je také možnost výběru dne, což vám dovolí zobrazit vaši mobilní aktivitu za libovolný den.

wp_ss_20150124_0003 wp_ss_20150124_0004 wp_ss_20150124_0008

Po kliknutí na číslo v kruhu se otevře detailní statistika používání za aktuálně probíhající den. Ta je rozdělená po hodinových úsecích a v nich se zobrazí, v kolik hodin jste telefon odemkli, v jakém stavu byla baterie, respektive kolik procent měla, jak dlouhou dobu jste na telefonu strávili, než jste ho uzamkli, a kolik procent baterie se vybilo nebo nabilo, pokud byl telefon při používání na nabíječce. Zobrazit můžete kromě denních statistik také graf používání za uplynulý týden, který vám poskytne přehled o celkové době používání a počtu odemčení za každý den.

Další zajímavou funkcí je mapa v záložce vedle statistik. Na té se zobrazí ukazatelé s čísly uprostřed. Ukazatel je přišpendlený na místě, kde jste telefon odemkli a číslo značí počet odemknutí. Mapu já osobně hodnotím jako velice přesnou, pokud odemknete telefon, zamknete, popojdete o pár metrů a znovu odemknete, do mapy se zaznamenají obě polohy. Po kliknutí na ukazatel se opět zobrazí krátká statistika, v tomto případě méně detailní – ukáže pouze čas a dobu používání pro konkrétní vybrané místo.

wp_ss_20150124_0005 wp_ss_20150124_0006 wp_ss_20150124_0007

Veliké plus této aplikace je především to, že vám nevycucne jediný megabajt z vašeho datového tarifu. Funguje kompletně offline a polohu zjišťuje pomocí GPS, takže ji využijí i ti, co nemají trvale přístup k datovému připojení nebo ho nemají vůbec. Internet budete potřebovat jen pro stažení a dále pak pro aktualizace aplikace. Screen Tracker také skoro vůbec nezatěžuje baterii, za poslední týden používání i s během na pozadí mi nespotřeboval ani 1 % baterie, což je velice pěkné a aplikaci tak můžete používat dle libosti bez obav o vybití telefonu. Jako důkaz o úspornosti aplikace si níže můžete prohlédnou záznamy o spotřebě dat a baterie za uplynulý týden, s tím že aplikace běžela neustále na pozadí a minimálně dvakrát denně byla spuštěna.

wp_ss_20150124_0001 wp_ss_20150124_0002

Aplikace je zdarma dostupná pro uživatele s operačním systémem Windows Phone 8.1, nižší verze nejsou podporovány. Pokud vás Screen Tracker zaujal, neváhejte a stahujte z odkazu níže nebo naskenujte QR kód telefonem.

[winphone]screen-tracker/702e04ef-8636-4c59-80ec-bd4e0004f162[/winphone]

Pro Android a iOS je dostupná alternativní aplikace Checky, která funguje na stejném principu jako ta pro Windows Phone.

logo-app Checky - Phone Habit Tracker Calm.com, Inc. Zdarma ANDROID logo-app Checky - Phone Habit Tracker Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Stanislav Kadlec

27. 1. 2015, 10:33

Aplikace jako taková funguje dobře. Jen se pak člověk sám sebe ptá jestli je normální když mu telefon svítí 11h denně a že ho použil 86x v době kdy má dovolenou….

Aplikace počítá každé odemknutí, já mám každý den okolo 50 – 70 odemknutí, takže to bude asi normální :)

Stanislav Kadlec

27. 1. 2015, 19:10

No budeme doufat :D Jsem si myslel naivně že v době dovolený bych mohl telefon používat míň. Uvidím za dva týdny v práci. Mam telefon na dvě sim tak používám stále jeden telefon.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat