Samsung pracuje na optimalizaci TouchWiz a odstraní své aplikace

Samsung pracuje na optimalizaci TouchWiz a odstraní své aplikace
2015-01-29T19:56:06+02:00
• 29. 1. 2015
3

Společnost Samsung, která je stále jedničkou na trhu, se v posledních měsících může pochlubit tím, že konečně začala alespoň trochu naslouchat svým uživatelům a případným zájemcům o produkty. Stránka věnující se pouze této společnosti přišla se zajímavou zprávou pro všechny uživatele zařízení Samsung s Androidem a rozhodně potěší všechny fanoušky Androidu.

samsung_logo_technodify

Samsung si dal podle zprávy za cíl to, že bude software ve svých zařízeních optimalizovat a dostat se tak na úroveň rychlosti zařízení s čistým Androidem.

V nových zařízeních Samsungu se již nebudete muset obávat, kolik volného místa v úložišti vlastně budete mít díky bloatwaru, jenž Samsung do svých zařízení hojně instaloval bez možnosti odstranění. Nově bude mnoho aplikací dostupných ke stažení dodatečně, proto o žádnou z aplikací, které jste používali, nepřijdete. Samsung sám uvedl, že optimalizaci provádí i odstraňováním nadbytečných funkcí z prostředí TouchWiz, jež mnoho uživatelů nepoužívalo. Dle dosavadních informací budou odstraněny aplikace jako je Story Album, S Translator, S Voice a další. Z funkcí by pak měla zmizet například Smart Stay.

sgs5_screens

 

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Aplikace je k ničemu a otravuje a nedává volbu. Nelze nastavit vzhled, zmizela kamsi položka oblíbené, písmo veliké, zobrazení kalendáře velké jako slon a nelze změnit. Kde je denní zobrazení z postranní lišty. Pozadí pro odemknutí se nedá nastavit a tu krávovinu, promiňte krávy, jako celek nelze odstranit. Dám Samsung Galaxy po této nechtěné akutulizaci pryč a přejdu na jiný systém nebo to rozmlátím!!! Toto rozhodně není skvělá věc, když tam nebyla bylo to OK, Že jsem se já vůl přihlásil na účet Google. A tvrdý restart, ano, ale pak záloha a zase dát data někomu ke vzdálené kontrole. Zrušit následně účet Google. Takže tužka, napsat si kontakty a znova zadat. Opsat zprávy? Za komára mi stále někdo nutil, co jsem nechtěl, a zde to mám v podobném. Proč nemám volbu? Proč nelze provést přímou zálohu na kartu? A mohl bych pokračovat, ale nehodlám být sprostý. Honza

Lukáš Pavlica

29. 1. 2015, 20:57

To bude samsung optimalizovat i stávající samsungy s4 s5 apd….nebo bude optimalizovat jen nové stroje….? mam s4…..

Stačilo by si článek přečíst…
„V nových zařízeních Samsungu se již nebudete muset obávat, kolik volného místa v úložišti vlastně budete mít díky bloatwaru, jenž Samsung do svých zařízení hojně instaloval bez možnosti odstranění.“
Osobně bych to však uvítal i pro stávající zařízení, mám Tab Pro 8.4 a TouchWiz celé zařízení výkonově totálně prasí…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat