Yureka je výsledkem spojení Micromaxu a Cyanogenu

Yureka je výsledkem spojení Micromaxu a Cyanogenu
2014-12-19T09:30:22+02:00
• 19. 12. 2014

Dlouho spekulované partnerství mezi společnostmi Micromax a Cyanogen se dnešním dnem stává skutečností. Indický výrobce Micromax uvedl na domácí trh nový model s názvem Yureka, který v sobě skrývá právě CyanogenMod. První kusy zařízení jsou v současné době k dispozici jen přes internetový obchod Amazon v indické mutaci. K dalšímu rozšíření se ani jedna ze stran nevyjádřila, takže nezbývá nic jiného než vyčkávat, co přinesou následující týdny.

Micromax Yureka  (1) Micromax Yureka  (2)

Displej o velikosti 5,5 palce má HD rozlišení a doplňuje jej přední 5megapixelová kamerka. Hardwarovou část dostal na starost 64bitový procesor Snapdragon 615 od Qualcommu s osmi jádry a 2GB operační paměť RAM. Úložiště s kapacitou 16 GB podporuje paměťové microSD karty. Celkovou výdrž zajišťuje 2 500mAh baterie. Telefon po stránce specifikací nemá takřka čím vyčnívat z davu.

Micromax Yureka  (4) Micromax Yureka  (3)

Jedinou exkluzivitou je v základu předinstalovaný CyanogenMod 11 postavený na systému Android ve verzi 4.4.4 Kitkat. K němu se navíc váže funkce Nextbit Baton, která umí synchronizovat a zálohovat všechny aplikace do každého zařízení s CyanogenModem bez ztráty dat či nastavení. Výbavu uzavírá funkce dual-SIM, podpora sítí 4. generace nebo 13megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou. Prodejní cena byla stanovena na přijatelných 8 999 rupií (tj. cca 3 215 Kč bez daně).

Micromax Yureka  (5) Micromax Yureka  (6)

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat