Apple zastavil online prodej v Rusku

Apple zastavil online prodej v Rusku
2014-12-18T10:00:09+02:00
• 18. 12. 2014

Finanční problémy v Rusku začínají mít dopady i na výrobce chytrých zařízení. Společnost Apple jako první reaguje na prudce klesající měnu, a to tím, že zastavila provoz svého oficiálního internetového obchodu. Rubl včera klesl na nové rekordní minimum oproti ostatním měnám. Rozdíl mnohdy dělá i 20 %, přestože Ruská centrální banka se pokoušela o zastavení celého poklesu zvýšením základní úrokové sazby.

Apple Russia

Zahraniční prodejci včetně Applu začínají výrazně pociťovat ztráty především při směně místní měny na dolary. Celkově se v tomto roce rubl propadl o 60 %, na což už minulý měsíc reagoval Apple. Ten zvýšil prodejní ceny v internetovém obchodě, takže například nejnovější iPhone 6 vyjde v Rusku o 25 % dráž. Kalifornskému výrobci zřejmě došla trpělivost, aby několikrát denně měnil ceny v závislosti na vývoji rublu a držel si odstup od ztrát z prodeje.

K celé situaci dokonce vydal prohlášení Luca Maestri, finanční ředitel Applu, a také mluvčí Alan Hely. Apple údajně koná v jejich nejlepším zájmu, nejlepším zájmu svých zákazníků, kterých se nejvíc v současné době dotkne zastavení prodeje. Kdy dojde k opětovnému spuštění, není známo, ale podle vyvěšené zprávy na oficiálním obchodu momentálně opět probíhá přeceňování. O kolik nahoru vystřelí ceny, nelze odhadovat. Avšak s jistotou půjde o jeden z nejdražších Apple storu na světě.

Zdroj: cbsnews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat