Samsung ukázal nový Tizen 2.3

Samsung ukázal nový Tizen 2.3
2014-11-23T09:50:48+02:00
• 23. 11. 2014

Nové aktualizace se možná brzy dočká operační systém Tizen, který byl nedopatřením odhalen přímo na oficiálních stránkách platformy v Indonésii. Za jeho největší podporovatele lze označit společnost Intel nebo jihokorejský Samsung. Ten by také mohl stát za prvním telefonem s chystanou verzí 2.3, jelikož již v minulosti přinesl na trh chytrý fotoaparát NX300M nebo chytré hodinky Gear 2. Jaké tedy změny můžeme očekávat?


tizen-2.3-3

Ačkoliv tohoto uniklé snímky příliš nenapoví, na první pohled je systém daleko barevně pestřejší než poslední dostupná verze. Hlavní barvou zůstává modrá, kterou v celém systému doplňují další velmi syté barvy. Samotné ikony v menu doznaly rovněž viditelných změn. Nový Tizen ve verzi 2.3 má podle nepotvrzených informací nabídnout více funkčních vlastností, ale nic přesnějšího bohužel prozatím nevíme.

Samsung chce především konkurovat čínským a indickým výrobcům, kteří produkují telefony do 100 dolarů (tj. cca 2 233 Kč bez daně). Zde ovšem nesmí chybět zmínka o konkurenci v podobě Android One pod taktovkou Googlu. Každopádně jihokorejský výrobce může zúročit posbírané podněty z užívání platforem Android či TouchWiz. Nakonec první kousky mají dorazit někdy na sklonku tohoto roku.

tizen-2.3-1 tizen-2.3-2

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat