Android 5.1 Lollipop je hotov aktualizováno

Android 5.1 Lollipop je hotov [aktualizováno]
2015-02-05T12:50:42+02:00
• 4. 2. 2015
3

Aktualizováno 4. 2. 2015

Po takřka třech měsících se objevují nové informace o Androidu 5.1 Lollipop. Tato verze by měla obsahovat opravy chyb. Pravděpodobně se dočkáme vyřešení problému se správou paměti.

nexus2cee_wm_android-5.1-lollipop_thumb

Android 5.1 je v tuto chvíli dodáván jen s novými zařízeními z programu Android One. Zatím se neví, kdy se objeví v podobě factory image nebo OTA aktualizace. Taktéž si budeme muset počkat na kompletní seznam změn a oprav.

Původní článek 17. 11. 2014

Google začal minulý týden uvolňovat Android 5.0 Lollipop pro první Nexus zařízení, přičemž byl předběhnut Motorolou. Zatím mnozí uživatelé čekají, až se jim objeví OTA aktualizace. Někteří výrobci již uvedli, která zařízení se dočkají nového systému. Seznam není konečný a ještě by se měl rozšířit o další smartphony.

Pokud již máte na svém zařízení Android 5.0, můžete začít vyhlížet Android 5.1. Ten se zatím nachází ve vývojovém stádiu a ještě nějaký čas potrvá, než jej Google představí a začne rozšiřovat mezi Nexusy a výrobce smartphonů a tabletů. Verze 5.1 byla zachycena na pracovním Nexusu 5 v rámci konference Devoxx, která se zaměřuje na Javu, Android a HTML5. Letos se konala v Nizozemí.

Konkrétně Chet Haase (Senior Software Engineer z Googlu) ukazoval některé postupy při vývoji a jako testovací smartphone byl použit Nexus 5, na kterém běžel systém Android Lollipop MR1 – Maintenance Release 1. V návaznosti na vývoj dřívějších verzí, mělo by se jednat o Android 5.1.

51

U nové verze máme očekávat opravy chyb, které se objevují u současné verze. Například dochází k náhodnému výskytu karet v seznamu spuštěných aplikací i po vymazání všech položek. Nepředpokládá se, že by došlo na razantní novinky nebo změny, ale pár nových funkcí by se mohlo objevit. Zmiňuje se například funkce „Hands-Free„, o které jsme již psali, ale zatím se neobjevila ani v Androidu 5.0. Budeme si muset počkat na další informace, případně úniky.

Zdroje: phonearena.com, en.wikipedia.org, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zatím zbytečnost. 4.4.2ka celkem ujde. Jedna dost problematická chybka komunikace s sd kartou vyřešena třetí strano, jinak bez problémů. Verze 5.xx nepotřebná. Android není windows.

Akoze ty si iny IT guru..

Lukáš Pavlica

17. 11. 2014, 15:16

tak jsem zvědavý, jestli tyhle desetinkové verze bude dostávat i nexus 4……nebo skončí na 5.0…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat