Nový výzkum přináší efektivnější LED podsvětlení displejů

Nový výzkum přináší efektivnější LED podsvětlení displejů
2014-10-01T10:40:14+02:00
• 1. 10. 2014

LED osvětlení u obrazovek je mnohem úspornější a efektivnější, než tomu bylo u předchozích technologiích. Proto se také dnes setkáváme stále častěji s typem této obrazovky, ať už v televizorech nebo v kapesních zařízeních. Nový výzkum, který probíhá na Princetonské univerzitě ve Spojených státech amerických, by mohl tento typ obrazovek ještě více zefektivnit.

2-nanotechnolo

Skupina pod vedením Stephena Chou údajně přišla na způsob, jak zvýšit jas a účinnost o 58 % u LED podsvětlen, jenž je vyrobeno z organických materiálů. Pro toto vylepšení se využívají nejnovější postupy v rámci nanotechnologie. Tento objev by měl být přínosem také u LED vyrobených z anorganických látek, které jsou dnes v této oblasti nejběžnější. Výzkum poukazuje, že tato zmíněná vylepšení by mohla způsobit až 400% nárůst v jasnosti obrazu.

Běžným uživatelům by mohl tento objev přinést vyšší výdrž baterie na jedno nabití. Jak jsem již zmínil, tak by měly být vylepšeny i samotné vlastnosti obrazovek. Co je však zřejmě nejzajímavější, je fakt, že výroba tohoto typu obrazovek má být výrazně levnější, než je tomu doposud. To by mohlo zapříčinit i pokles ceny chytrých telefonů a tabletů.

Zdroje: androidspin.com, phys.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat