Nové aplikace na iOS budou muset být 64bitové

Nové aplikace na iOS budou muset být 64bitové
2014-10-22T08:15:29+02:00
• 22. 10. 2014

První 64bitový procesor v mobilním telefonu se objevil již před rokem v iPhonu 5s. Jeho plný potenciál ale není do dnešního dne příliš využit, jelikož většina aplikací v AppStore je pouze 32bitová. To se má od příštího roku změnit. Od února 2015 nepřijme Apple do svého obchodu s aplikacemi žádnou novou aplikaci, jež by nebyla postavena i pro 64bitové procesory.

screen-shot-2014-10-20-at-20-13-46

Od prvního února budou muset nové aplikace nebo pouze aktualizace pro ty stávající využívat také nové SDK, které přišlo s iOS 8. Tento krok ale není nic neobvyklého, stejně to tak bylo i vloni s iOS 7. Vynucená podpora 64bitových procesorů (Apple A7, Apple A8 a A8X) přinese majitelům lepší optimalizaci a celkově rychlejší chod těchto aplikací. Apple tak tímto definitivně završí přechod na 64bitové instrukce. Majitelé starších zařízení se ale nemají čeho bát, k dispozici budou stále i aplikace pro starší 32bitové procesory.

Pro uživatele je toto dobrá zpráva, pro vývojáře tímto krokem přibude další obtíž navíc. Ale i sám Apple se z počátku pral s 64bitovými procesory. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že před rokem na iOS 7.0 a iPhonu 5s nebyl chod systému zrovna ideální a pády vestavěných aplikací nebyly nic neobvyklého. Dnes je již naštěstí situace jiná a iOS 8.1 funguje bez problémů.

apple_a7_chipset_hero

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat