Microsoft chce po Samsungu 1 miliardu dolarů, plus další poplatky

Microsoft chce po Samsungu 1 miliardu dolarů, plus další poplatky
2014-10-05T08:45:54+02:00
• 5. 10. 2014

Firmy Microsoft a Samsung spolu v minulosti spolupracovaly. Na trhu s chytrými telefony jsme mohli zakoupit i zařízení od Samsungu s operačním systémem redmondské společnosti. Microsoftu se však nelíbí, že Samsung využívá jeho patentů, čímž údajně porušuje vzájemné dohody.

microsoft-logo.jpg  samsung-logo1

V roce 2013 Samsung prodal téměř 300 milionů chytrých telefonů a 38 milionů tabletů. Jelikož spor mezi oběma společnostmi došel až k soudu, Samsung má zaplatit přes 1 miliardu dolarů za všechna prodaná zařízení, kterých se tato situace týká. Celkem by si Microsoft tak mohl přijít zhruba na 3,21 dolaru z každého prodaného zařízení s Androidem od Samsungu.

Microsoft se však obává toho, že Samsung výše uvedenou částku nezaplatí. V pátek tak podal žádost k federálnímu soudu v New Yorku, kde požaduje, aby jihokorejská společnost zaplatila navíc ještě úrok 6,9 milionů dolarů. Samsung se odvolává na to, že byla tato dohoda porušena tím, že došlo ke koupi Nokie Microsoftem.

Celá tato situace se vede již od srpna, kdy jsme vás o této události informovali. V budoucnu budeme bedlivě sledovat, jak nakonec celá tato situace dopadne.

Zdroje: engadget.com, reuters.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat