Kdo vyrobí Apple A9? Jsou dva kandidáti

Kdo vyrobí Apple A9? Jsou dva kandidáti
2014-10-23T13:30:04+02:00
• 23. 10. 2014

S nedávným příchodem nových iPhonů a iPadů jsme se sice nedočkali procesoru Apple A9, ale na povrch začínají vyplouvat první informace týkající se jeho výroby. Zahraniční servery se obrátily na dva nejpravděpodobnější producenty, kteří by se měli postavit za jejich zhotovení. Zatímco společnost Samsung víceméně potvrdila pokračování jejich spolupráce, reakce Taiwan Semiconductor Manufacturing Company neboli TSMC nezní jednoznačně.

Apple A9

Samsung má při výrobě využit 14nm výrobního procesu a tím o 20 % zvýšit výkon čipu, což zvýší životnost baterie o 35 %. Spuštění výrobních linek plánují na druhé čtvrtletí. To by více hrálo do karet Applu, který hlavní novinky představuje ve třetím čtvrtletí. Naopak TSMC plánuje použít 16nm výrobní proces s tím, že masová výroba nově odstartuje také ve druhém čtvrtletí místo až ve třetím.

Společnost TSMC oznámila změnu výrobního programu teprve ve čtvrtek, kdy oficiálně zveřejnila čtvrtletní výsledky. Od obou firem tak ještě v příštím roce můžeme očekávat velkou přetahovanou, kdo tedy v závěru potáhne větší část milionové výroby. Každopádně pro TSMC je obchod s Applem po finanční stránce daleko důležitější než pro Samsung, takže nelze vyloučit větší přizpůsobení výroby.

Zdroj: gforgames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat