Windows Phone 8.1 najdete na 25 % Windows zařízení

Windows Phone 8.1 najdete na 25 % Windows zařízení
2014-09-01T12:15:18+02:00
• 1. 9. 2014
1

Operační systém Windows Phone si může připsat další cenný skalp v podobě rozšíření nejnovější verze platformy. Za zjištěním stojí společnost AdDuplex, která sdružuje data výhradně o mobilním systému od Microsoftu. Necelé dva měsíce od spuštění aktualizace je možné Windows Phone 8.1 najít skoro na více než čtvrtině zařízení se systémem Windows, což lze označit za úctyhodný počet. Při srovnání dvou posledních měsíců můžeme zpozorovat výrazný růst právě v srpnu.

AdDuplex

Verze 8.1 v současné době běží na 24,4 % zařízení, přičemž předchozí verze 8.0 stále drží značný odstup s podílem 56,5 %. Dále Windows Phone 7.x a nižší dohromady tvoří 19,2 %. Mezi výrobci si jednoznačné prvenství drží Microsoft, který po zakoupení Nokie čítá 95% podíl. Doslova nepatrný dílek patří HTC s 3,3 %, poté Samsungu s 1,1 % a Huawei s 0,7 %. V budoucnu by čísla klidně mohla pociťovat mírný růst, jelikož Windows Phone není rozhodně mrtvou platformou.

Microsoft nedávno Windows Phone uvolnil zdarma do určité úhlopříčky zařízení, čímž více pootevřel dveře výrobcům. Aktivně pracuje na zlepšování uživatelského prostředí a s každou novější verzí si získávají nové uživatele. V neposlední řadě taktéž stojí za zmínku rostoucí počet aplikací v obchodě Windows Phone Store, kde čím dál více nalézáme populární aplikace, které byly dostupné pouze u ostatních systémů.

Windows Phone 8.1Windows Phone 8.1 výrobci

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Vladimír Jícha

1. 9. 2014, 18:27

Proč to celý zní jenom jako PR? Podíl rodejů telefonů s WP klesá, současní majitelé se jich zbavují, MS sice nové funkce přidává, ale takové, které má konkurence už spoustu let. Přibývají také programy v Play Store, ale drtivá většina z nich je nepotřebný balast. Ty podstatné pořád nejsou. Do toho někteří výrobci (např. Huawei) hlásí, že s WP končí.

Takže já bych s tím optimismem trošku brzdil…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat