Vivo XPlay 5 – první telefon se Snapdragon 810?

Vivo XPlay 5 – první telefon se Snapdragon 810?
2014-09-22T07:20:56+02:00
• 22. 9. 2014

Na přelomu roku by mohla mít premiéru nová čipová sada společnosti Qualcomm, Snapdragon 810, která je první 64bitovou architekturou toho mobilního výrobce ARM čipů. Mohl by se tak objevit v mobilním telefonu čínského výrobce ViVo na přelomu roku 2014 a 2015.

qua810

Kromě pokročilého 20nm výrobního procesu nabídne celkem výkonný osmijádrový procesor, který dělí čtyři výkonná Cortex A-57 jádra a rovněž čtyři Cortex A-53 pro nenáročné operace. Vylepšení se také dočká grafická část Adreno 430. Rychlost poroste mimo jiné v datových přenosech díky podpoře USB 3.0 a pamětím LPDDR4. Přinese i další vylepšení jako přesnější GPS a výdrž baterie, ve které osobně moc nevěřím, protože až čas a praxe ukáže, jaký bude jeho skutečný potenciál. Vyjádřil se tak čínský analytik Pan Jiutang na tamnější sociální síti, kde se často dělí o své názory. Kromě Vivo XPlay 5 jsou jeho další tipy Xiaomi Mi5 nebo Oppo Find 9.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat