Přenosný reproduktor Hi-Bomb – Velká bomba v malém tělíčku recenze

Přenosný reproduktor Hi-Bomb – Velká bomba v malém tělíčku [recenze]
2019-06-21T14:30:35+02:00
• 21. 9. 2014

Dnes si otestujeme přenosný reproduktor Hi-Bomb od společnosti Hi-Fun, která vytváří celou škálu doplňků pro mobilní telefony. Upřímně jsem se na tento test těšil, protože jsem o použité technologii „Vacuum Bass“ již slyšel a chtěl jsem si jí vyzkoušet a porovnat s mými zkušenostmi.

DSCF3113[1]

Balení

Reproduktor vám přijde v plastové krabičce podobající se prodejním obalům některých sluchátek. V balení naleznete reproduktor Hi-Bomb, kabel, manuál a textilní pytlík. Manuál je velmi jednoduchý a obrázky vám ukáží, jak se zařízením zacházet. Balení je malé, ale obsahuje vše, co je potřeba.

DSCF3114   DSCF3115DSCF3118

Desing a kvalita zpracování

Na první pohled reproduktor zaujme svou velikostí. Ta činní 52 mm x 50 mm x 65 mm a připomíná větší golfový míček. V mém případě jsem testoval černý reproduktor se stříbrným krytem membrány, který vyhlíží zajímavě. Na krytu jsem při bližším prozkoumání bohužel našel menší vadu v místě spoje.

Ze spodní strany se nacházejí tři gumové nožičky, aby neklouzal na rovném povrchu. Zařízení se mi několikrát naklonilo a párkrát dokonce převrhlo. Usoudil jsem, že za to může kombinace špatného rozmístění nožiček a váha kabelu, která reproduktor vyvedla z rovnováhy. Kabel je moc tenký, již při rozbalování jsem se bál, abych ho nepřetrhl.

Při testu jsem narazil na menší vadu kabelu. Jedná se o jeho odstínění. Jelikož je zařízení určeno převážně pro mobilní telefony, očekával bych lepší ochranu proti okolním vlivům. Při přehrávání ze smartphonu dochází k rušení i sebemenším mobilním signálem a následovnému defektu zvuku nepříjemným bzučením. Pokud ponecháte na telefonu puštěné datové přenosy setkáte se s touto chybou často.

Z jedné strany reproduktoru máme microUSB určené pro propojení se zdrojem signálu, zároveň slouží pro nabíjení. Dodávaný kabel má jednu koncovku microUSB a na druhém konci spojenou dvojici audio konektoru jack 3,5 a standardní USB. Díky tomu nepotřebujete dva kabely k jednomu zařízení. Přivítal jsem na kabelu „naviják“.

DSCF3119   DSCF3128DSCF3129   DSCF3124

Kvalita zvuku

Ze začátku, když jsem reproduktor uviděl, jsem si říkal, že kvalita zvuku nebude nic moc extra. Přeci jenom jsem nevěřil technologii „Vacuum Bass“, která napodobuje rezonanci pravého subwooferu. Údajně se nachází v „harmonice“, tu můžete vidět poté, co reproduktor rozevřete. Po prvním nabití reproduktoru na mě čekalo úplně první seznámení s vakuovými basy.

Hned jsem začal pouštět svou oblíbenou hudbu a jen jsem se divil. Úrovně reprodukovaného zvuku jsou vskutku dobré. Výšky jsou pěkně výrazné a ne mdlé. K středním úrovním nemám co dodat, připadají mi obyčejné, s podobným zvukem jsem se již několikrát setkal. Basy hrají perfektně, jsou silné a masivní, ale nepřehluší zbytek zvuků.

Kvalita vakuové technologie mě nadchla, ale celkově je zvukový výstup spíše plochého rázu. Poté přišel čas na test maxima, kterého může Hi-Bomb dosáhnout. Doporučuji nepouštět hudbu nejvíce nahlas, co to jde. Výkon reproduktoru je totiž sebedestruktivní a dochází tak k velkým deformacím zvuku a nepříjemnému chrčení. Při poslechu hodně hlasitého zvuku jsou cítit vibrace basů a při pohledu na membránu je vidět, s jakou silou se pohybuje. Doslova jsem cítil, jak vibruje notebook i stůl, když jsem jsem měl zařízení umístěno.

DSCF3120   DSCF3126

Výdrž baterie

Výdrž baterie velmi závisí na hlasitosti produkovaného zvuku. Průměrně reproduktor vydrží nabitý 4 hodiny. Při tišším poslechu hudby se dostanete i na krásných 6 hodin, což vzhledem k velikosti baterie je pěkný čas. Více se ani nedá očekávat. LED dioda ze spodní strany funguje jako ukazatel nabití. Při plné baterii svítí červeně a při nabíjení zeleně, stejně jako při spuštění zařízení.

DSCF3125   DSCF3123

Závěrečné hodnocení

Hi-Bomb se jeví jako malý „repráček“, opak je pravdou. V malém tělíčku se skrývá velká síla čekající pouze na impulz z vašeho zařízení. Výkon je překvapující a předčí většinu přenosných reproduktorů ve stejné cenové kategorii. Ohledně kvality zvuků mě zarazila plochost. Na druhou stranu jeho podání je velmi dobré a uspokojí průměrného posluchače hudby. Ovšem výrobce repráčku nejspíše nemyslel na časté problémy s kabeláží a použil podle mě nesmyslné a nepraktické řešení. Celkově však mohu výrobek pochválit, sice není pro audiofily, ale klasickému posluchači postačí. Za 485 Kč s DPH si můžete koupit kvalitní mini reproduktor, který vám bude dělat mnoho radosti.

 DSCF3116   DSCF3127

Za zapůjčení přenosného reproduktoru Hi-Bomb za účelem této recenze děkujeme obchodu ReSa – multimediální doplňky, kde jej můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Pöschl

Vysokoškolák obor IT, nadšenec nových technologií a nejen mobilních, začínající audiofil... Kontakt viz FB.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat