Windows Phone Store – nová pravidla ve prospěch uživatelů

Windows Phone Store – nová pravidla ve prospěch uživatelů
2014-08-31T13:30:50+02:00
• 31. 8. 2014
2

Společnost Microsoft reaguje na rapidně rostoucí počet stížností na aplikace v obchodě Windows Phone Store. Jak samotní uživatelé, tak i přímo vývojáři si stěžují na často matoucí až zavádějící názvy, funkčnost nebo vzhledy ikon u vybraných aplikací. Nová opatření by měla nejen ochránit uživatele před škodlivým obsahem, ale také snadněji najít aplikací, kterou zrovna hledají. V souvislosti s touto změnou jsou průběžně kontrolovány všechny dostupné aplikace a čekající na schválení, jež prochází novým procesem.

Windows Phone Store

Aplikace musí splňovat následující tři stěžejní body. Název musí být jasný a zároveň by měl přesně odrážet funkčnost aplikace. Zařazení do kategorie se určuje podle účelu či hlavní funkce aplikace. Ikona nesmí připomínat žádnou již zveřejněnou aplikaci. Každopádně jsou na světě první vývojáři, kteří nesouhlasí. Dodnes Microsoft stihl smazat okolo 1 500 aplikací z důvodu porušení těchto pravidel. Jestliže byla smazána některá aplikace z vámi používaných,  nemusíte zoufat.

Společnost bude u placených aplikací vracet peníze a do budoucna chce vydávat jejich náhrady. Nicméně celý průzkum nadále probíhá, takže nelze vyloučit ještě větší úbytek. Zmíněné změny platí pro oba obchody dostupné v mobilní (Windows Phone Store) a počítačové verzi systému (Windows Store). Nakonec musíme ocenit, že Microsoft začal více kontrolovat aplikace teď, než počet aplikací dosáhne hranice jako u Google Play nebo jablečného App Storu.

Zdroj: blogs.windows.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Libor Foltýnek

1. 9. 2014, 8:28

MS to měl kontrolovat dávno. Pamatuju, když jsem laškovat s tabletem s Win8 a telefonem s WP8, že jsem hledal nějaký použitelný videopřehrávač a kolik věcí s názvem VLC apod. tam bylo a byly to samé placené nesmysly jen parazitující na tom názvu, berou mě ještě teď všichni čerti. MS mohl dobře vědět podle zušeností Apple a Google, kam topovede bez pořádné kontroly, jenže oni potřebovali mít plný store, co z toho, že jejich API neumožňovalo udělat pořádnou aplikaci (už to prý je lepší), tak tam měli 1000 kalkulaček a 1000 polopodvodných aplikací (třeba jsem myslím viděl něco s názvem Total Commander něco a byl to snad jen návod? Za $10 nebo tak nějak. Méně pozorný člověk si to stáhne, protože čeká známý program a ono nic…)

Ladislav Polický

31. 8. 2014, 18:55

Nechápu. Hlavní mantra obdivovatelů WP byla, že aplikací je málo, ale jsou skvělé, užitečné a kontrolované. Tak jak to tedy je? To z toho mála je ještě tolik balastu, že už na to musel MS reagovat?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat