LG oficiálně představilo G Watch R aktualizováno

LG oficiálně představilo G Watch R [aktualizováno]
2014-08-28T20:50:56+02:00
• 28. 8. 2014

Aktualizováno 28. 8. 20:50

Ačkoliv tisková zpráva v angličtině nijak nespecifikovala cenu nových hodinek, tak německá verze byla konkrétnější. Maloobchodní cena pro naše sousedy byla stanovena na 299 eur. V přepočtu se jedná o cca 8 300 Kč.

Aktualizováno 28. 8. 8:50

Naposledy včera jsme vás informovali o připravovaných hodinkách od LG s kulatým displejem. Původně jsme se měli dočkat oficiálního představení až na veletrhu IFA příští týden. LG ale nelení a hodinky představilo již dnes. Tím také zajistí, že se novinka neztratí v záplavě nových produktů z veletrhu a bude mít tak větší publicitu.

Nové LG G Watch R jsou první hodinky s dokonale kulatým displejem. Ten má úhlopříčku 1,3 palce, rozlišení 320×320 a jedná se o P-OLED panel. Výrobce se u novinky chlubí 100 procentní vzhledem klasických hodinek. Uvnitř tepe procesor Snapdragon 400 na frekvenci 1,2 GHz doplněný o 512 MB RAM. Vnitřní úložiště má kapacitu 4 GB a baterie nabízí 410 mAh.

LG_G_WATCH_R1

G Watch R disponují také senzorem srdečního tepu, barometrem, gyroskopem a kompasem. Potěší také odolnost vůči vodě a prachu díky certifikaci IP 67. Operačním systémem je samozřejmě Android Wear. Cena a dostupnost bude představena až na veletrhu, kde bude také možnost si hodinky vyzkoušet.

Aktualizováno 27.8.

LG zveřejnilo na své Facebookové stránce nový snímek, kterým láká na připravované kulaté hodinky LG Watch R. Na původním snímku toho moc vidět není, po jeho úpravě lze ale pozorovat mnohem více. Na snímku také můžeme vidět hardwarové tlačítko umístěné na pravém boku zařízení sloužící pravděpodobně pro rozsvícení displeje.

gsmarena_001 lg-g-watch-r

Původní článek 24.8.

Veletrh spotřební elektroniky IFA v Berlíně se blíží a mnoho společností tak vydává upoutávky na své nadcházející produkty. U LG tomu tak není jinak a dnes jsme se dočkali teaseru na nové chytré hodinky. Jejich hlavním rysem oproti nedávno uvedeným na trh LG G Watch bude kulatý displej. Budou tak vycházet ze vzoru Moto 360. Podle videa by ale na rozdíl od Moto 360 měly mít opravdu kruhový displej.

Na videu lze vidět nejprve jejich název. Ten bude pravděpodobně tedy LG Watch R. Písmeno R bude pravděpodobně naznačovat slovo Round (v překladu kulaté). Video nám také dává náhled, jak budou asi hodinky vypadat, ve velmi rychlém přeletu lze pozorovat ciferník a podobu hodinek. Tu můžete vidět na obrázku z videa níže. Jistě to nemusí být finální podoba, na druhou stranu určitou představu o vzhledu z toho již máme.

 lgwatch2a lgwatch2c

Nové hodinky od LG budou představeny teprve 2,5 měsíce od prvních hodinek od LG s Android Wear. LG Watch R se tak na trhu utkají především s Moto 360, které nabízejí také kulatý tvar. Jaké budou konkrétní specifikace připravované novinky se dozvíme již na začátku září, kdy se koná již zmíněný veletrh IFA.

Zdroje: engadget.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat