Mozilla pro Indii: nový model s Firefox OS za 30 dolarů

Mozilla pro Indii: nový model s Firefox OS za 30 dolarů
2014-06-16T11:30:34+02:00
• 16. 6. 2014

Na začátku tohoto roku společnost Mozilla představila na veletrhu MWC v Barceloně první chytré telefony běžící na operačním systému Firefox OS. Kromě toho také oznámili započatou spolupráci s indickými společnostmi Intex a Spice, které od samotného počátku budou jako první dodávat referenční zařízení na indický trh. Na veřejnost právě začínají pronikat první nepodložené informace o jejich možné výbavě, kde samozřejmě ani nelze očekávat žádné výkonné části.

Telefon od Mozilly

Firma Intex v Indii provozuje internetový obchod s mobilními telefony, zatímco Spice funguje na poli mobilních operátorů. Zmiňovaný model by měl údajně mít 3,5palcový displej s HVGA rozlišením, který požene procesor SC6821 od Spreadtrum. Výbava má dále zahrnovat funkci dual-SIM, WiFi, Bluetooth, FM rádio a fotoaparát. Co se týče zahájení prodeje,  první modely mají být u operátora Spice dostupné už od příštího měsíce.

Naopak indický prodejce Intex prozradil, že oficiální prodej zahájí až v druhé polovině letních prázdnin a za velmi příjemnou cenu, která nemá přesahovat hranici 2 000 rupií (tj. při přepočtu 679 Kč bez DPH). Nicméně Mozilla v minulém týdnu na veletrhu Asie Expo již odhalila první prototypy s čipsety od Spreadtrumu hned vedle modelu Alcatel OneTouch Fire E nebo Open II od ZTE. Oba zmíněné rovněž půjdou v letošním roce do prodeje, takže letos určitě neslyšíme o Firefox OS naposledy.

Zdroj: indianexpress.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat