LaMetric: notifikační gadget

LaMetric: notifikační gadget
2014-06-19T12:00:41+02:00
• 19. 6. 2014
1

Dalo by se říci, že gadgetů k chytrým telefonů není nikdy dost. Ty nejzajímavější jsou pak často výsledkem tzv. kickstarterů, tedy projektů na jejichž realizaci se autoři snaží získat dostatečný kapitál. Jedním z takových gadgetů, který je stále v této formě, je zařízení nesoucí název LaMetric.

370e6c64a73b270e1c95a64e9e80da08_large
Jedná se o LED obrazovku, která podobně jako Dot View u telefonu HTC One M8 zobrazuje informace a notifikace z vašeho telefonu. Zobrazování je umožněno jednak 8*8 barevnými diodami, které zobrazí případnou ikonu notifikace, následně pak 29*8 bílými diodami, které vypíší informaci nebo například graf. Na vrchní straně jsou pak senzorová tlačítka umožňující přepínání mezi zobrazenými informacemi. Design je jednoduchý a elegantní. Co se týče rozměrů, celá krabička je široká 22,5 cm, vysoká 7 cm a na hloubku má 4 cm. Na bočních stranách je pak zařízení osazeno reproduktorem a na druhé straně konektory k připojení napájení nebo ethernetu, který umožňuje spojení se sítí a telefonem: Připojit ho však můžete i pomocí vestavěného Wi-Fi modulu.

d867c380a1b07a7784250a4a781ea9db_large02

K ovládání a přenášení informací z  telefonu na obrazovku LaMetric bude sloužit stejnojmenná aplikace, ve které si budete moci nastavit, jaké informace se budou zobrazovat, v jakém formátu, nebo jim např. budete moci přiřadit ikonu. Kromě vlastní aplikace připravují tvůrci i propojení s populární službou IFTTT, což uživatelům umožní zobrazovat si své „recepty“ pomocí tohoto gadgetu. Další plánovanou funkcí je zobrazování zpráv pomocí Do It Yourself zpráv prostřednictvím emailu. Díky velkému rozsahu možností najde LaMetric uplatnění nejen v domácnosti, ale například i ve firmách.

01 12fbf6e656440cff38caa7db9cdb6574_large

Jak jsem již uvedl, projekt je stále ve fázi kickstarteru. Pro ty, kteří by ho rádi podpořili, je připraveno několik balíčků. Od 89 $ se pak jedná o balíčky, díky kterým vám pak zařízení přijde. Bohužel, zasílat se bude pouze po Spojených státech, takže my můžeme maximálně přispět 5 $ a dostat se tak do Síně slávy. Zařízení by mělo být dostupné v lednu příštího roku, kdy by mělo být rozesíláno mezi přispěvatele.
Projekt tedy můžete podpořit zde. Pokud si chcete pohrát, již nyní máte možnost si na stránkách projektu na zkoušku vytvořit informaci a podívat se, jak se bude zobrazovat. Kdo ví, třeba se vám za rok bude podobně zobrazovat podobná  informace o nově vydaném článku.

LaMetric

Zdroj: kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Pavel Kříž

20. 6. 2014, 13:45

tak to se mi hodně líbí, uměl bych si to doma představit

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat