Na Dotek #23 – Projekt ARA, HERA, Android Wear + RETRO mobily

Na Dotek #23 – Projekt ARA, HERA, Android Wear + RETRO mobily
2014-05-03T21:24:31+02:00
• 3. 5. 2014
3

Tentokrát to bude opravdu srdcová záležitost. Mrkneme na mobily našeho mládí a ještě dál, dozvíte se o jedněch z prvních Nokií na trhu, co jste možná ani nevěděli. Ale to až na úplný závěr, na vybalancování začneme projekty, které nás zasáhnou v budoucnosti. Konkrétně se jedná o Projekt ARA a také Projekt HERA, který ovlivní budoucí verzi Androidu.

Nemůžeme vynechat ani stále se zvětšující oblibu o nositelná zařízení, a tak si o nich povíme všechno, co máme na srdci. Samozřejmě se zmíníme o Androidu Wear a o prvních ohlášených modelech s tímto systémem. Jedná se o nejdelší vydání v historii, připravovali, natáčeli a stříhali jsme ho pro vás mnoho dlouhých hodin. Přesto doufáme, že si najdete něco, co vás zaujme. Pokud ano, nezapomeňte nás sdílet dál. (Ve videu najdete aktivní odkazy pro navigování po jednotlivých „retro recenzích“)

Pořadem provází dvojice Michal Král a Mikuláš Straka.

Otázka do diskuze, jaký byl váš první mobil?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Král

Kameraman, grafik a fotograf na volnoběžce. U nás se především stará o YouTube kanál, kde jste jej mohli vidět v pořadech jako NaDotek nebo Live.

Komentáře

Radek Benes

4. 5. 2014, 20:07

Hezké nedělní odpoledne,

můj první telefon byla Motorola d170, případně 8400 MicroTAC :)

U nokie 540 možná stálo za zmínku, že pod baterkou není žádná SIMkarta, v tomto sytému se telefonní číslo nahrávalo na prodejnách přímo do přístroje. Je to samozřejmé, ale ne každý to ví, když vidím, že to směřujete spíše na ty mladší, pro které jsou tyto ukazované novější přístroje relikvie minulosti :)
Mimochodem, nejrozšířenější Mini SIM bych nenazýval klasickým formátem, skutečná klasika je původní velikost shodná s platebními kartami – ano, do telefonu se strkala celá, tady už asi pamatujete jen to, co se z ní později vylupovalo :)

A nevypadá dobře, když redaktor tápe nad telefonem, co navíc sám používal – myslím tu 6680, nebo co to bylo, jak lovil typ pod baterkou :) A celkově by to chtělo větší přehled o těch modelech a co se v nich zhruba ukrývá, toto bylo velice zajímavé a přitažlivé téma, leč realizace trochu pokulhávala…chtělo to lepší přípravu, když už to neznáte z běžného užívání. Tak snad příště :)

Jo a nechápu ten údiv nad tím, že telefony fungují, když jsou od Motoroly. To je snad samozřejmost, patřila vždy (až na některé nepříliš povedené modely) k nejspolehlivějším značkám :) A MPx200 byla pecka a výjimečný model, véčkových smartphonů skutečně mnoho nebylo v celé historii. Pamatuji, jak ze dne na den spadla cena na polovic a hned jsem si ji koupil, tehdy nebylo za tu cenu ani přibližně nic, co by jí mohlo konkurovat.

Každopádně i tak díky za příjemné oživení a přeji hodně sil do dalšího natáčení :)

Caddy

Radek Benes

4. 5. 2014, 20:08

…mimochodem, mám toho doma spoustu, i starších/zajímavějších, tak kdybyste někdy něco chtěli využít, určitě se dá domluvit :)

Dušan Judy

4. 5. 2014, 8:07

Zdravím můj první mobilní telefon byl Motorola TX 770 ještě od operátora Paegas.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat