Samsung zaznamenal zisk 7,3 miliardy dolarů za první čtvrtletí

Samsung zaznamenal zisk 7,3 miliardy dolarů za první čtvrtletí
2014-04-30T07:50:46+02:00
• 30. 4. 2014

Na naší stránce jste si v poslední době mohli všimnout, že se věnujeme také tomu, jak si jednotlivé společnosti vedou v letošním roce. Zajímavými čísly se dnes pochlubil i Samsung, který zhodnotil své prodeje v prvním čtvrtletí tohoto roku.

samsung-logo1

A tento rok pro Samsung začal velice slibně. Během prvního čtvrtletí zaznamenala společnost celkové příjmy v hodnotě 51.8 miliardy dolarů. Provozní zisk pak byl 8.2 miliardy dolarů a čistý zisk dosáhl hodnoty 7.3 miliardy dolarů. Samotná oblast mobilních technologií společnosti přinesla společnosti příjmy v hodnotě 30.29 miliardy dolarů a celkově to dělá čistý zisk 6.2 miliardy dolarů.

Během prvního čtvrtletí je samozřejmě běžně poptávka nižší než na konci roku. Samsung nicméně zaznamenal skok o 18 procent oproti konci roku 2013. Ten podpořily zejména silné prodeje Galaxy S4 a Note 3. Do těchto čísel však nemůžeme ještě zařadit Galaxy S5, která byla vydána až po skončení předchozího čtvrtletí. Samsung samozřejmě očekává, že se tento nový přístroj bude prodávat více než jeho předchůdce. Jak tomu bude ve skutečnosti, se musíme nechat překvapit.

Samsung Galaxy S5

Společnost si drží i nadále solidní počet prodaných tabletů. Během předchozího čtvrtletí jich Samsung dodal necelých 13 milionů.

Uvidíme tak, jak se Samsungu bude dařit i v následujících měsících. Tento korejský gigant se však může poohlídnout za prvním čtvrtletím jako za úspěšným obdobím.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat