Samsung otevřel vlastní historické muzeum

Samsung otevřel vlastní historické muzeum
2014-04-23T16:00:08+02:00
• 23. 4. 2014

Město Suwon v Jižní Koreji se dočkalo otevření historického muzea společnosti Samsung, které bylo propleteno jak bohatým obsahem v interaktivní podobě, tak i řadou technologických skvostů, což dohromady nedělá zrovna klasické výstavní místo. Jihokorejský výrobce otevřením oslavuje 45. výročí od vzniku Samsung Electric Industries. Pětipodlažní budova se třemi sály je rozdělena na minulost, přítomnost, budoucnost a zabírá plochu o velikosti 10 950 metrů čtvrceních.

Samsung Muzeum

Pod jednou střechou se sešlo 150 výstavních kousků, přičemž každý pavilon nabízí informace o každém vynálezu nebo výrobku, ke kterým navíc ještě vznikla i speciální videa promítaná na průhledných displejích. První sál s názvem Věk vynálezců zachycuje minulost v podobě představení důležitých vynálezů od Thomase Edisona, Grahama Bella a Michaela Faradaye. Druhá část prohlídky pod názvem Věk průmyslové inovace zavede do současnosti, kde Samsung například odhaluje technologické pokroky v zobrazovacích panelech či celkově mobilním průmyslu.

V posledním sálu Věk tvorby mohou návštěvníci poznat, jak si Samsung představuje budoucnost. Zde stojí za zmínku rozšiřování technologie Smart Home, řešení B2B a panoramatické kino pod úhlem 180 stupňů, v němž je promítáno video ve 4K rozlišení. Nicméně Samsung uvolnil místo i pro produkty konkurenčních firem (Sony, Nokia, Motorola, Sharp, Intel), a v některých videích dokonce zachycuje historii Siemensu, Philipsu, GE, NECu nebo AT & T. Naopak ke slovu se kupříkladu nedostal Apple s LG.

Samsung Muzeum2 Samsung Muzeum3 Samsung Muzeum4 Samsung Muzeum5 Samsung Muzeum6 Samsung Muzeum7 Samsung Muzeum9 Samsung Muzeum8

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat