To nej z uplynulého týdne #15 – modulární mobil, projekt Hera od Googlu a nové Snapdragony

To nej z uplynulého týdne #15 – modulární mobil, projekt Hera od Googlu a nové Snapdragony
2014-04-13T15:30:21+02:00
• 13. 4. 2014

Obchod Play posílí obranu proti klonům

Pokud se podíváme na jednotlivé obchody s aplikacemi pro mobilní zařízení, můžeme zpozorovat nemalé množství klonovaných titulů. Mnohdy dokonce nejde najít původní originální aplikaci nebo hru. Google s tím chce bojovat a první náznaky nového systému se objevují v patentové přihlášce.

GooglePlayLink

Hera od Googlu

Po projektech Butter a Svelte se zřejmě objeví další, který zatím známe jako Hera. Mělo by se jednat o částečné spojení Androidu a Chromu. Bude asi zaměřen na změnu UX (user experience). Možná je zde souvislost i s nepředstavenou verzí aplikace Kalendář.

nexusae0_Hera_thumb1

Nové SoC Snapdragon

Společnost Qualcomm představila základní specifikace nových procesorů (SoC – System on Chip), které se objeví na trhu v příštím roce. Snapdragon 810 a 808 nabídnou 6 a 8 jader, přičemž se jedná o 64bitové modely.

gsmarena_001

Cover Lock Screen patří Twitteru

Nakupování menších projektů je stále v kurzu. Tentokrát vyšla na nákupy sociální síť známá svými charakteristickými 140 znaky. Otázka je, na co Twitter potřebuje aplikaci nabízející jiný typ zamykací obrazovky na Androidu.

tumblr_inline_n3o3shvDdU1spj4tq

Systém Android TV

Na internetu se objevily nové informace o dalším počinu Googlu. Po představení Androidu Wear máme očekávat další verzi, jenž bude určena pro chytré televize. K dispozici máme obrázky přibližující prostředí systému a několik základních informací.

android-tv-theverge-3_1020

Několik důvodů pro změnu iPhonu?

Apple si nechal vypracovat průzkum, z kterého plyne, po čem první kupující iPhonu 5 toužili nejvíce. Kromě větší baterie se najdou i takové položky, které by vedly spíše k představení phabletu s iOS.

iPhone-6-CB

LG G Watch

Jedny z prvních hodinek se systémem Android Wear se objeví až během letošního léta. LG mezitím nechalo nahlédnout jednu zahraniční redakci, jak budou vypadat v reálu. Dokonce došlo k přiblížení konečné ceny.

phpo3ui99

Facebook se zbaví zpráv/chatu u své aplikace

Výsledkem mají být dvě samostatné aplikace. Jedna bude sloužit na běžné tvoření a čtení obsahu, druhá se výhradně zaměří na komunikaci. Z toho plyne, že budete muset mít nainstalovány obě z nich, pokud budete chtít využívat Facebook naplno.

Screenshot_10

Smartphone nebo tablet vás rozpozná podle dotyku

Gesto nebo PIN na mobilním zařízení nemusí dostatečně chránit vaše soukromí. Obě varianty lze vypozorovat a následně se do smartphonu nebo tabletu dostane každý – třeba váš potomek. Systém LatentGesture by měl tento problém řešit, jelikož rozpozná autorizovanou osobu podle toho, jak pracuje se zařízením.

original

MDK k projektu ARA

Vývojáři a případní výrobci součástek se konečně dočkali MDK k nejnovějšímu projektu ARA, který by měl přinést na trh první modulární smartphone. Ve zveřejněných materiálech můžeme najít možné podoby zařízení, která půjdou sestavit.

Screenshot 2014-04-10 10.38.30

iPhone 6 a spekulace

Jak už to bývá každým rokem, tak i letos se začínají objevovat první náznaky specifikací a informací o novém zařízení od Applu. V tomto případě máme očekávat rovnou dva modely, mezi kterými má být nejviditelnější rozdíl v podobě úhlopříčky displeje.

iphone-6-side

Nové, aktualizované nebo zajímavé aplikace a hry

To nej z uplynulého týdne #14 – 64bitový Android, Windows Phone 8.1 a chytré náramky

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat