CommBadge – příslušenství k mobilu inspirované Star Trekem

CommBadge – příslušenství k mobilu inspirované Star Trekem
2014-04-13T11:08:07+02:00
• 13. 4. 2014

Úhlopříčky zařízení se stále zvětšují a mnozí zákazníci mají problém najít smartphone přiměřených rozměrů. Zřejmě toto je jeden z důvodů, proč se výrobci zaměřují na příslušenství, jenž má napomoci k zjednodušení ovládání. Abychom nevytahovali phablet při každé notifikaci, tak máme například používat chytré hodinky.

3-CB-Red_Cook_update9-19-1d745e13b8

Asi toto byl jeden z důvodů, proč bylo vytvořeno příslušenství CommBadge. Tvůrci doslova na stránkách KickStarter uvádí, že se nechali inspirovat Star Trekem. Právě v těchto seriálech a filmech si můžete všimnout, že posádka komunikuje i s počítačem přes malé zařízení připnuté na jejich oděvech. To je také základní myšlenka CommBadge.

Jedná se o rozšíření pro hlasové asistenty, jenž v dnešní době mohou plnit základní příkazy. Dokáže se napojit na Siri od Applu a Google Now. Propojení s telefonem nebo tabletem je zajišťováno pomocí technologie Bluetooth 4.0.

Pro zadání příkazu se stačí dotknout povrchu CommBadge a vyslovit, co chcete udělat. Následně přes vestavěný reproduktor dostanete reakci od hlasového asistenta. Případně lze uskutečnit i běžné hovory.

Poměrně jednoduchá myšlenka, která by se mohla uchytit. Bohužel zde vidím dvě negativa, jenž mohou zapříčinit neúspěch tohoto projektu. První z nich je velikost CommBadge.

c7c4f657a7274e8f0ef10d67f0bf39cd_large

Rozměry 1,5 x 4 cm nedělají z CommBadge nejmenší příslušenství – doslova vyčnívá na oblečení. Pokud by se podařilo vše zmenšit na polovinu nebo méně, našlo by si více zájemců. Druhým mínusem je v současnosti cena. Jelikož se jedná o projekt na KickStarter, tak je poněkud vyšší kvůli omezené výrobě. Pokud si chcete tento komunikátor pořídit, musíte si nyní připravit 85 dolarů, což je v přepočtu cca 1 600 Kč.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat