Otec Androidu se pouští do nového projektu

Otec Androidu se pouští do nového projektu
2013-12-04T14:23:29+02:00
• 4. 12. 2013
1

Andy Rubin je otcem Androidu a řadu let vedl vývoj. Tento systém byl původně určen do chytrých foťáků, kde jej najdeme, ale největší uplatnění má u smartphonů a tabletů. Andy nedávno odstoupil ze své pozice a začal hledat nový projekt. Do dnešního dne jsme nevěděli, čemu se bude věnovat, ale bylo jisté, že zůstává v Googlu.

jp-google-articleLarge

Nové zaměření se týká robotů, ale nečekejte, že se bude jednat o domácí mazlíčky nebo sluhy, jak známe ze Sci-Fi. Andy Rubin se v podstatě vrací ke svému původnímu zaměření, jelikož začínal u firmy Carl Zeiss jako robotický inženýr. Ze začátku bude vývoj směřovat spíše na výrobní linku, kde se najde uplatnění robotů. Celkový nástin plánů zatím nemáme a Andy v této otázce není zcela sdílný.

Ovšem ani v tomto případě neztrácí podporu Googlu, který vyčlenil nemalé finanční prostředky, ale ani zde nikdo neposkytl přesná čísla. Mimo jiné, kvůli novému zaměření Andyho bylo nakoupeno 7 společností za posledního půl roku, které napomohou ve vývoji robotů.

Nyní si tedy musíme počkat na první plody práce. Je těžké odhadovat, jestli se někdy s roboty od Googlu setkáme v běžném životě.

Zdroj: nytimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Andy Rubín neni otec je to zlodej kterej koupil dva iphony a do detailu skopiroval system applu ze prej otec:-D autor článku by si mel prostudovat jak se to skutecne stalo ja rikam ze tenhle človek je zlodej

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat