Chrome pro Android (beta) se dočkal výrazného zrychlení

Chrome pro Android (beta) se dočkal výrazného zrychlení
2013-12-14T10:32:22+02:00
• 14. 12. 2013

Prohlížení webových stránek na smartphonu se stalo každodenní součástí běžného života. Bohužel se nedá jednoznačně tvrdit, že vždy je požitek z čerpání informací pohodlný. Některým webům chybí mobilní verze stránek, ale naštěstí se tento deficit vytrácí. I tak si můžete všimnout, že procházení webů není dostatečně rychlé.

Mobilní webové prohlížeče mají zabudované zpoždění při jakémkoliv dotyku na stránce. Zejména můžete pocítit pomalejší chování u klikání na odkazy. Tento nedostatek najdeme u prohlížečů – Firefox, Safari z iOS, Windows Phone a Chrome ve stabilní verzi pro Android.

Hodnota zpoždění je nastavena na 300 ms a slouží pro poměrně jednoduchou věc. Jakmile kliknete na odkaz, prohlížeč čeká, jestli nechcete vykonat gesto dvojitým kliknutím pro přiblížení webu.

Kvůli této kontrole je zpomaleno prohlížení webových stránek. Současná beta verze Chromu pro Android odstraňuje toto zdržení. K dispozici je ukázka, jak moc se zrychlila práce s webovými stránkami.

Mohli byste si myslet, že tímto odstraněním jsme přišli o možnost přiblížení obsahu, ale je zde jedna podmínka navíc. Anulování zdržení platí jen pro webové stránky, které jsou optimalizované pro mobilní telefony. Tudíž je u nich zbytečné přibližovat obsah a přímo to mají v základu zakázané.

logo-app Chrome Beta Google Inc. Zdarma ANDROID

Díky tomuto mohlo dojít ke zrychlení, ale pokud vám dvojité kliknutí pro přiblížení webu bude chybět, nemusíte zoufat. Chrome pro Android (beta) umožňuje vynucení gesta na zoomování.

Screenshot_137

Pro vyzkoušení beta verze se zrychlením můžete navštívit na svém mobilním zařízení stránku z videa. Pro zajímavost můžeme uvést, že mobilní verze Dotekománie vám na základě těchto novinek nabídne rychlejší prohlížení.

Zdroj: updates.html5rocks.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat