Dotekománie doporučuje #18 – gReader

Dotekománie doporučuje #18 – gReader
2013-11-30T11:00:09+02:00
• 30. 11. 2013
2

Jistě mnoho z vás zasáhla akce Googlu, kdy došlo ke zrušení služby Reader. Tím pádem skončilo i mnoho různých čteček, které byly v Obchodě Play. Avšak gReader od vývojářů Noinnion se liší a funguje stále.

Screenshot_78

gReader je již od svých počátků jednou s nejlepších čteček pro Android. Není nutné říkat, že aplikace je především pro uživatelé, kteří odebírají více zdrojů informací a zpráv pomocí RSS. Aplikace vám všechny zprávy a zdroje seřadí do přehledného seznamu.

unnamed_result unnamed (3)_result

Po skončení Readeru od Googlu stáli vývojáři před otázkou, zdali mají ve vývoji pokračovat a jejich aplikaci gReader rozšířit na službu obdobnou, avšak kvalitou na podobné úrovni. Konkrétně se jedná Feedly.

Mnohá nastavení mohou být pro nové uživatele matoucí, ovšem autoři se velmi snažili, aby prvotní nastavování ulehčili  a proto se při prvním otevření dostanete do tzv. tutoriálu. Hlavními přednostmi gReaderu je plně automatická synchronizace.

unnamed (1)_result unnamed (2)_result

Uživatel má možnost si navolit typ zobrazování zdrojů dle svých představ. Při otevření článku, je možné nastavit automatické stažení zobrazeného článku. Tato funkce se hodí, především pokud máte malý datový limit, nebo nechcete zbytečně ukládat mnoho dat do vašeho zařízení, jelikož jistě nebudete číst každou zprávu, která je publikována. Widget, který je pro mnohé nečekaným překvapením, poslouží hlavně jako informativní pro sledování nových publikací.

unnamed (4)_result

Autoři nezapomněli ani na tabletové rozhraní, které je k uživateli velmi přívětivé a jednoduché jako při mobilním zobrazení. Tabletové rozhraní musím opravdu pochválit, jelikož se mi na něm četlo daleko lépe než na mobilním zařízení.

unnamed (1)_result

unnamed_result

Aplikace gReader je v Google Play ve dvou verzích a to zdarma nebo Pro, kde je výhodou automatická synchronizace všech zpráv off-line. Ačkoliv je cena poněkud vyšší, rozhodně se investice vyplatí. Mnoho režimů čtení, mnoho barevných variant a přinejmenším výborné nastavení, které vaše čtení dovede k dokonalosti. Takto se dá shrnout gReader.

logo-app gReader Pro | Feedly | News noinnion 99,00 Kč ANDROID   logo-app gReader | Feedly | News | RSS noinnion Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Mne treba u gReaderu velmi chybi peclivost pri navrhu GUI. Vypada to tak nejak neciste a uspechane. Radsi jsem si vybral daleko svedomiteji udelany Reader Plus (Reader ). Silne doporucuji k testu!

Vladislav Jahoda

30. 11. 2013, 18:42

Ahoj
V offline Čtení se mi špatně zobrazuje diakritika a ztrácejí se písmenka, nesetkal jste se někdo s tímto problémem? Tablet i mobil…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat