Česká kuchařka typických jídel pro Android

Česká kuchařka typických jídel pro Android
2013-11-16T10:45:43+02:00
• 16. 11. 2013
6

V obchodě Google Play neustále přibývají čeští vývojáři a jejich užitečné aplikace. Další z aplikací, které jsou v obchodě nově, je Česká kuchařka, jejímž autorem je Jan Gruncl. Tento český autor má v obchodě play již několik užitečných aplikací.

unnamed_result

 

Nyní ovšem přišel autor s aplikací, která zaujme především kuchaře. To ovšem není podmínka a své uživatelé si najde i mezi občasnými kuchaři. Zajisté by si našla své místo i u našich babiček, ale ty pravděpodobně nepoužívají smartphone a Android :-).

Hlavním úkolem této kuchařky je seznam typických českých jídel s popisy a obrázky. Celkový počet receptů je 100.

unnamed (1)_result unnamed_result

Při prvním pohledu na tuto aplikaci si většina lidí pomyslí, že se jedná o jednu z dalších kuchařek, nýbrž není tomu tak. Aplikace je perfektně propracovaná a nabízí možnosti, které jsem ani neočekával. K takovým patří např. statistiky, ve kterých je možno nalézt celkový čas, po který jste vařili. Statistika ukazuje i počet, kolikrát jste dané jídlo vařili. K dobrým nápadům řadím vyhledávání receptu dle jména.

unnamed (4)_result unnamed (5)_result

Výhodou je, že u každého receptu se nachází fotografie hotového jídla, přičemž si můžete zvolit, zdali chcete zobrazit recept rozšířeně s detailními pokyny, nebo pro zkušené kuchtiče jen zkráceně.

unnamed (2)_result unnamed (3)_result

Pokud doma nebudete mít všechny potřebné suroviny, i zde autor nezapomněl na nákupní seznam, do kterého si můžete vše napsat a vyrazit na nákup. Pokud vám nějaký pokrm jde nebo vám zachutná, je zde možnost si uložit jídlo do oblíbených.

unnamed (6)_result

Česká kuchařka zaujme především nápaditostí, kterou autor opravdu nešetřil a za kterou si zaslouží pochvalu. Aplikace je placená, což mnoho uživatelů nepotěší, cena není nijak vysoká – konkrétně 55Kč. Aplikace si zaslouží alespoň vyzkoušení, jelikož svou originalitou vyčnívá oproti všem podobným aplikacím. K používání nepotřebujete připojení k internetu, což znamená, že všechny recepty jsou dostupné off-line.

logo-app Česká kuchařka Jan Gruncl 2,76 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

moc se mi líbí… :)

Vetsinou se tvorba trialky nevyplati. Nicmene zadny strach – staci jeden mail a penize vratim obratem. Lepsi kucharku stejne nenajdete :-).

Daniel Čermák

VIP 16. 11. 2013, 13:57

jenže když zjistím nedostatky do 15 minut a kliknu na Odinstalovat s vrácením peněz tak autor nic nedostane, Google si to taky nestrhne ale ta částka zůstane 3 týdny zarezervována v bance a až poté se mi vrátí zpátky na účet. Když platím kartou v obchodě taky se mi částka nestrhne hned. Odečte se do rezervy a platba na účet obchodníka proběhne třeba až za 3 dny :)

Tyjo, to mas pomalou banku. U me se to zpravidla vrati tak do dvou pracovnich dnu. Ale on stejne clovek se zablokovanou padesatikorunou hlady neumre :-).

WP trial ma :) ale len preto, ze to system podporuje uz v zaklade.

Daniel Čermák

VIP 16. 11. 2013, 10:56

Já nemám nic proti placení, ale jen za předpokladu, že bych měl možnost si aplikaci třeba s 10 recepty zkusit zdarma (abych věděl že se mi aplikace neseká, nepadá, apod.) Nerad bych pak čekal 3 týdny na vrácení peněz za který bych mohl koupit lepší aplikaci :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat