Xiaomi a Lenovo míří do Česka a CZC.cz

Xiaomi a Lenovo míří do Česka a CZC.cz
2013-10-20T09:30:52+02:00
• 20. 10. 2013
10

Značky Xiaomi a Lenovo, které v poslední době sbírají úspěchy v mezinárodním měřítku a především v domovské Číně, zavítají také do českého internetového obchodu CZC.cz. Zpráva oznámena koncem týdne oznamuje zařazení zařízení zmíněných značek do nabídky, a to v české verzi s dvouletou zárukou i přesto, že v běžném mezinárodním prodeji dostanete pouze jeden rok.

CZC.cz

Ačkoliv českých fanoušků není mnoho, modely od obou výrobců se mohou pyšnit výborným poměrem ceny a výkonu, což potvrzuje mnoho odborníků a majitelů po celém světě. Momentálně je možné si telefony předobjednat, přičemž první kusy budou skladem už koncem příštího týdne.

„Telefony převádíme do české verze automaticky bezplatně a hlavně vyvíjíme speciální systém pro češtinu v těchto mobilech. Díky tomu můžeme eliminovat možné chyby a brzy nabídneme i updaty na tato zařízení. Chytré telefony těchto značek nabízí i zařízení pro dvě SIM karty či odolné outdoorové modely,“  řekl marketingový ředitel CZC.cz Marek Šalanda.

Xiaomi MI3

V nabídce narazíte, jak na aktuální vlajkovou loď Xiaomi, model Mi3, tak i na předchozí méně výkonné modely. Od společnosti Lenovo se můžete těšit na jejich prozatím nejvýkonnější telefon s názvem K900, který je například poháněný procesorem Atom od Intelu.

„Uplynulý týden se v médiích objevila zpráva, že čínský Xiaomi prodal prvních 100 000 modelů nového telefonu HongMi za dvě minuty a pět sekund. Tato značka se velmi rychle stala jedním z pěti největších výrobců na čínském trhu, což mluví samo za sebe,“ dodal Marek Šalanda závěrem.

Lenovo K900

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ladislav Polický

20. 10. 2013, 13:23

Co přesně je míněno slovy…vyvíjíme speciální systém pro češtinu? Jakou ROM tedy telefony obsahují?

Ondřej Gardavský

20. 10. 2013, 14:25

To by mě taky zajímalo. Na jiné diskuzi jsem zachytil, že tam snad má být ROM, kterou dělají na http://www.miui.cz a to bez domluvy s překladateli… je-li tomu skutečně tak, potom to imho zavání

Milan Šiler

20. 10. 2013, 17:39

taky bych se nedivil, kdyby to byla kradena ROM od http://www.miui.cz, koluji takove zvesti, ze Mironet ji pouziva, nevim co je na tom pravdy, to se teprve uvidi… kazdopadne ty ceny na http://www.czc.cz jsou stejne smesny jako ty na Mironetu… zlate http://www.levnesmartphony.cz :)

Ptala jsem se několikrát po e-mailech i v diskuzi a nikdo mi nikdy neodpověděl. Na otázku, jestli bude mít telefon český obchod Google Play, mi po týdnu mi odpověděli, že telefon „asi .. nejspíš google play mít bude“. Z toho předpokládám, že telefony ani neměli v ruce.

Ondřej Gardavský

20. 10. 2013, 11:59

No tak v podání CZC se ta výhoda v podobě výborného poměru cena/výkon tak nějak ztrácí. Xiaomi 3 64 GB za 18990 Kč? Ehm…

Martin Novák

20. 10. 2013, 12:02

Dobrý den, cena ještě není finální. Telefon se teprve začíná prodávat a až budeme vědět finální cenu na tento produkt, tak jí samozřejmě aktualizujeme. Objednávky si klidně můžete udělat, ceny upravíme i stávajícím objednávkám.
Co se týče ceny v přepočtu na čínském trhu, tak není úplně relevantní. Jednoletá záruka, čínské znaky a spousty dalšího. Navíc tento telefon o kterém mluvíte za 8tisíc se v Číně bude prozatím prodávat bez 3G, takže i proto ta cena.
Děkujeme za pochopení

via CZC

Ondřej Gardavský

20. 10. 2013, 12:27

Kde mluvím o telefonu za 8 tisíc? V ČLR se tento týden začala prodávat varianta s Tegrou 4 (pouze 16 GB za 1999 RMB), která podporuje jen jeden 3G standard a to čínský TD-SCDMA, na kterém svou 3G síť v ČLR provozuje operátor China Mobile. Když se takový telefon doveze k nám, tak bude fungovat jen v GSM, tj. 2G, takže ano, pro našince to de facto znamená bez 3G, ale chtěl jsem to uvést na pravou míru i po technické stránce.

V ČLR dlouhodobě žiju, čínské znaky přečtu, takže si Xiaomi 3 koupím tam. Tedy až vyjde verze s procesorem od Qualcommu, která bude podporovat i 3G standardy WCDMA a CDMA (v ČLR využívám služeb China Telecom, který provozuje CDMA síť, v ČR máme zase WCDMA a chci, aby mi telefon fungoval všude), což se zatím neví kdy bude…

Martin Novák

20. 10. 2013, 13:59

staci trochu premyslet a cist a je jasne, ze to neni komentar na tebe via CZC, ale tak vysvetluji ty CZC tu cenu

Ondřej Gardavský

20. 10. 2013, 14:19

Cenu jsem bral jen podle stránky z vyhledávače a nerozklikával konkrétní produkty, takže mi nedošlo, že k tomu u CZC mají nějakou diskuzi… mea culpa

To neřeš, oni maj stejný ceny jako konkurence a prekvapive i stejny odpovedi v diskuzích, když si porovnas datumy, tak uvidíš ze czc je vysoce kreativní;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat