Nové automobily Hyundai a Kia dostanou navigaci od Googlu

Nové automobily Hyundai a Kia dostanou navigaci od Googlu
2013-10-29T19:27:47+02:00
• 24. 10. 2013
1

Do automobilového průmyslu míří operační systém Android, respektive speciální navigační systém založený na této platformě od společnosti Google. Podle sdělovacích prostředků v Jižní Koreji automobilky Hyundai a jeho 32,8% dceřiná společnost Kia Motors nasadí jako první na světě navigační systém na bázi Androidu do svých chystaných automobilů.

Hyundai a Kia Motors

Systém Android AVN (audio a video navigace) přijde do ‚‚chytrých‘‘ aut ještě koncem letošního roku. Prvními modely bude Hyundai Genesis a Kia Soul, přičemž přesné datum kolem jejich dostupnosti na trzích prozatím nebylo zveřejněno. Následně bude technologie k dispozici ve všech nových vozech, které automobilky uvedou v příštím roce, a to buď již v přeinstalované verzi či pozdější aktualizaci.

Uživatelé můžou počítat s připojením svého chytrého telefonu nebo tabletu běžícím na operačním systému Android k automobilu nebo vlastním obchodem nabízející různé aplikace. Nicméně zda půjde přímo o Google Play, není doposud známo.

Nakonec zajímavosti je, že systém Android AVN majitelům dovoluje díky telematickým funkcím dálkově ovládat vozidlo přes Wi-Fi a modem. Jaké možnost dálkové ovládání přináší, taktéž nebylo bohužel upřesněno.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Kagliostro Naostro

24. 10. 2013, 14:22

Zloději se zase pomějou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat