Dotekománie doporučuje #11 – Jízdní řády

Dotekománie doporučuje #11 – Jízdní řády
2013-10-05T12:00:43+02:00
• 5. 10. 2013
8

V dnešním díle Dotekománie doporučuje vám představím jednu z nejlepších aplikací, které se hodí pro každodenní cestování v MHD. Jistě znáte chvíle, kdy se potřebujete urychleně dostat např. z práce na rande s nějakou slečnou a zrovna nemáte čas zjišťovat, kde daná linka v tu chvíli jede. K takovýmto situacím patří aplikace Pubtran od českého vývojáře, kterým je František Hejl.

unnamed_result

Pubtran je velmi propracovaná aplikace, která se chová velmi inteligentně. K jedním z nejlepších a „nejmladších“ funkcí je automatické určení polohy a nabídnutí nejbližší zastávky. Pubtran si uloží nejčastěji vyhledávaná místa, kam jezdíte, a automaticky také nabídne cílové místo, kam míříte.

K dispozici je na výběr z těchto dopravních prostředků: vlaky, autobusy a tramvaje. Výběr měst je opravdu obrovský a dovolím si říci, že neexistuje menší město, které by v aplikaci nebylo obsaženo.

unnamed (4)_result unnamed_result

Jako naprosto bezkonkurenční lze označit počet klepnutí na displej, které je potřeba. Jsou to přesně 2 klepnutí (pokud máte ikonu na domovské obrazovce) a máte načten aktuální řád, to ovšem neplatí, pokud jedete na jiné místo, než jezdíte nejčastěji. V tomto případě totiž, jak už bylo řečeno výše, našeptávač nabídne tyto údaje.

unnamed (1)_result unnamed (2)_result

K dalším funkcím patří historie vyhledávaných spojů, které můžete zpětně prohlížet, to je velká výhoda, pokud jste během pár chvil zapomněli, kdy že to vlastně jede. Pokud jste v jiném městě a nevíte, jak se na určité místo dostat, i zde je Pubtran pomocník, stačí znát počáteční a cílovou zastávku jménem, ve chvíli, kdy stisknete tlačítko hledat, se vám zobrazí nejlepší spoje, kterými se dostanete, kam chcete.

Navíc je Pubtran připraven i na případy, kdy budete muset přestupovat, zobrazí se informace, kde přestoupit a na kterou linku. (tento případ je vyobrazen na obrázku výše). Datová náročnost není vůbec špatná, při vyhledání spoje se spotřebuje pár kB.

unnamed (3)_result

Autor Pubtran neustále vylepšuje a aplikace se blíží k dokonalosti. Bohuže,l s čím autor nic nenadělá, je nutnost mít datový tarif pro vyhledání daných spojů. Pubtran se nachází na Google Play store zcela ZDARMA, což z něj činí jednu z nejpoužívanějších aplikací mnoha uživatelů. Za to autoru patří obrovský dík.

logo-app Pubtran Seznam.cz, a.s. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Jiří Hroneš

14. 4. 2015, 14:17

A co nějaká aplikace pro Windows Phone? PUBTRAN je úžasný, používal jsem ho roky, ale přešel jsem teď z Androidu na WP a nemůžu najít nic slušného.. Poradíte?

Igor Ďurček

5. 10. 2013, 16:38

Skoda ze niekto neurobi taku apku aj pre Slovensko…:-)

Daniel Čermák

VIP 5. 10. 2013, 13:09

Pubtran je u free aplikací bez konkurence, ale nemám rád když je něco dlouho bez aktualizace (ne že by aplikace nefungovala, i když některé názvy zastávek nebyly aktuální). Takže jsem přešel na CG Transit a řekl bych že se mi líbí víc. Aplikace je sice placená ale platí se jen za jízdní řády. Můžu si za 20 korun koupit třeba jen JŘ pro autobusy. Navíc pro celou ČR jsou JŘ za 75 korun na rok takže podle mě dobrá volba, zvlášť když jde platit i převodem z účtu.

Osobně doporučuji CG Transit offline jízdní řády (http://goo.gl/OLk3C6).

Lukáš Guhl

VIP 5. 10. 2013, 12:35

O CG jsem se nezmiňoval, jelikož je placený.

fakt?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.circlegate.tt.transit.android

:)

Jinak používám „ty od idnesu“ umí taky lokalizaci podle GPS, aktuální polohu taky – jako na screnu tramvyj 14 (ale bere to podle času, takže při zpoždění je to nepřesný, předpoklídám že PUB taky, ale nwm)

a taky umí zobrazit zastávky na mapě
https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mafra.jizdnirady

Šimon Leitgeb

5. 10. 2013, 19:10

Pokud vím, tak Jízdní řády od iDnes jsou de facto kopie Pubtranu, mám takový pocit, že je pro ně autor Pubtranu dokonce i vyvíjel a pak se od nich odpojil či co…

A CG Transit placený je. Sice ne aplikace, ale jízní řády už ano.

Tak to potom jo :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat