Oficiální specifikace Jolla mobilu – předražená novinka?

Oficiální specifikace Jolla mobilu – předražená novinka?
2013-09-20T07:30:59+02:00
• 20. 9. 2013
3

V květnu jsme se dozvěděli, že společnost Jolla stojící za novým systémem SailFish OS připravuje vlastní mobilní telefon. Tehdy nebyly známy přesné specifikace, ale napovídaly, že se novinka nebude moci rovnat současným top modelům. Nyní se objevily bližší informace, přičemž cena 399 eur zůstává stejná.

1237035_710761205604387_1713642931_n

Za tuto částku tedy získáte smartphone s 4,5palcovým displejem označovaným jako Jolla Estrade. Rozlišení je pouze qHD – 960 x 540 pixelů. Výkon bude dodávat dvoujádrový procesor Snapdragon s taktovací frekvencí 1,4 GHz, který bude mít k dispozici 1 GB RAM. Interní paměť dosahuje na 16 GB, přičemž je zde možnost rozšíření pomocí microSD karty. Na zadní straně najdeme 8MPx foťák s LED přisvícením a na přední straně je 2MPx kamerka.

Všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 2100 mAh. Zadní kryt bude odjímatelný stejně jako baterie. Z posledních novinek také víme, že systém SailFish OS podporuje i aplikace pro Android. Otázka je, jestli tento mobil dokáže za svou cenu zaujmout dostatek zákazníků. Například zde máme konkurenční Oppo Find 5 za cenu 426 Eur.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Adam Kováč

20. 9. 2013, 9:57

Předražené, ostatně se není čemu divit, když to jsou bývalý zaměstnanci Nokie…

Jestli o nebude tím že vyvinout telfona k němu pořánej OS v relativněmalý serii je trochu dražší, než chrlit jeden model za druhým jako ostatní firmy. Navíc ty parametry nejsou až tak špatný když to srovnám s prvníma telefonama od nokie s windowsama.

Adam Kováč

22. 9. 2013, 22:48

Nokie byla omezována Microsoftem. Tomuhle mobilu za tu cenu a s tou výbavou nepomůže nic, koupí si to maximálně nějací geekové, ale pro běžného člověka to prostě není. Neříkám, že to není super, ale jak člověk vidí, že něco od ťamťungu má za stejnou cenu více jader, osvědčený a rozšířený systém a je to pěkné, tak po čem asi sáhne? Takovéhle věci si může dovolit jen Apple a iPhone.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat