ZTE Open s Firefox OS „vyprodán“ za týden

ZTE Open s Firefox OS „vyprodán“ za týden
2013-08-24T08:00:40+02:00
• 24. 8. 2013

Pouhý jeden týden potřebovalo ZTE společně s Mozillou, aby jejich první společný projekt, z něhož vzešel chytrý telefon s názvem Open, byl zcela úspěšně dotažen do konce. Fanoušci operačního systému Firefox OS totiž vykoupili první výrobní sérii očekávaného zařízení za rekordně krátkou dobu, kterou by mohla závidět většina nových výrobců přicházející na trh s vlastními telefony.

ZTE Open

Svůj debut si ZTE Open odbyl na obchodním serveru eBay ve Spojených státech a Velké Británii minulý pátek. Poté ihned začal model postupně mizet, až fanoušci začali odcházet s prázdnýma rukama. Oranžově vyzařující zařízení s 3,5palcovým displejem poháněný procesorem o taktu 1 GHz, 3,2megapixelovým fotoaparátem, 512MB vnitřní pamětí a běžící na předělaném webovém prohlížeči Mozilla Firefox do podoby operačního systému byl k prodeji za 79,99 dolarů (tj. v přepočtu 1 536 Kč) bez daně a dalších poplatků.

Ve Spojených státech bylo vyhraněno k maloobchodnímu prodeji 985 kusů a Velké Británii o 5 víc, čili 990 kusů. Již začátkem léta bylo možné model Open zakoupit ve Španělsku, Venezuele, Kolumbii a síti Telefónica. Koneckonců telefon stále zůstává na očích pozorovatelů, kteří by jej chtěli přitáhnout mimo rozvíjející se trhy a udělat s ním daleko větší dojem.

ZTE Open - přední část ZTE Open - zadní část

 

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat