Ramos K1: iPad Mini se vzhledem HTC One

Ramos K1: iPad Mini se vzhledem HTC One
2013-08-30T09:30:45+02:00
• 30. 8. 2013

Známý čínský výrobce multimediálních přehrávačů a tabletů rozšiřuje své portfolio výrobků o dva nové kusy tabletů. Ty ponesou označení K1 a K2, kdežto model K1 bude především lákat na velmi podobnou konstrukci, jako má HTC One s rozměry iPadu Mini. U druhé novinky lze vyzdvihnout podporu 3G sítí využitelnou po vložení SIM karty do přítomného slotu.

Ramos K1 a K2

Oba tablety mají stejný 7,9palcový displej založený na technologii IPS, dále nabízejí 1GB operační paměť RAM a vnitřní paměť o velikosti 16 GB pro vlastní data. Poté se rozcházejí u typu procesoru, kde model K1 dostal čtyřjádrový procesor Allwinner A31s taktovaný na 1,2 GHz. Zato K2 uvnitř skrývá čtyřjádrový procesor MT8389 od MediaTeku s frekvenci 1,2 GHz, který podporuje právě 3G sítě.

Při bližším zaměření na tablet K1 se zákazník může těšit na dva reproduktory umístěné v horní a dolní části. Jelikož má společnost dostatek zkušeností s hudebními přehrávači, jeho kvalita nemusí být zrovna žalostná, jako u většiny podobných zařízení z Číny. Rozměry jsou u Ramosu K1 opravdu velmi blízké s iPadem Mini, o tom hovoří i 7,8mm tloušťka hliníkového těla.

Závěrem příjemně překvapí 5500mAh baterie uložená v zadní části, což bude hlavně využitelné při přehrávání videí v podporované 4K kvalitě.

Ramos K1 - přední část Ramos K1 - zadní část

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat