Darujte výkon svého zařízení a pomáhejte léčit!

Darujte výkon svého zařízení a pomáhejte léčit!
2013-08-11T09:02:06+02:00
• 11. 8. 2013
1

IBM jakožto přední světová společnost v oboru informačních technologií a nyní i partner unikátního projektu nesoucí název World Community Grid vyzývá k pomoci, jejímž cílem je urychlit například výzkum léků proti AIDS či  neznámých hvězd zvaných pulsary. Majitelé chytrých zařízení běžící na operačním systému Android mají unikátní možnost nabídnout vědcům po celém světě přebytečný výkon, který bude využit výhradně pro vědecké účely.

IBM

World Community Grid nabízí vámi zvoleným projektům výpočetní výkon v době, kdy zařízení není majitelem využíváno, a umožňuje podporovat jednotlivce či celé organizace bez jakékoliv námahy. K dnešnímu dni přispělo na vědecké projekty přes 2,3 milionu počítačů vlastněné 600 tisíci uživateli a společnostmi. Projekt vytvořený a spravovaný IBM podpořil už 22 projektů a od svého vzniku v roce 2004 poskytl vědcům zdarma unikátních 750 000 let výpočetního času.

Zapojení mobilních zařízení uskutečňuje specializovaný software vyvinutý Kalifornskou univerzitou v Berkeley s názvem Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC). Ten je ke stažení majitelům zařízení s verzí operačního systému Android 2.3.3 a výše v obchodě Google Play. K zachování výdrže baterie, minimalizování vybíjení a zabránění využití volných dat v rámci internetových mobilních tarifů jsou chytré telefony a tablety se zmiňovanou aplikací využívány pouze za níže uvedených podmínek, které je možno individuálně upravit v samotném nastavení.

  • V danou chvíli musí být zařízení nabíjeno,
  • baterie musí mít kapacitu přes 90 %,
  • zařízení musí být připojeno k internetu pomocí Wi-Fi.

Závěrem je nutno dodat, že aplikace garantuje bezpečnost všech vašich dat uložených v zařízení.

logo-app BOINC Space Sciences Laboratory, U.C. Berkeley Zdarma ANDROID

Zdroj: TZ

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Michal Straka

11. 8. 2013, 13:15

Tady jsou informace k podobnému projektu na PC, ovšem budete za to placeni, a to 30 USD za měsíc (600 Kč) a to v podstatě za nic… Ovšem je tu možnost vydělat mnohem vyšší částky, ale o tom už na mých podpůrných stránkách: http://coingneration.webnode.cz/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat