5 aplikací ze storu pro rootnutá zařízení

5 aplikací ze storu pro rootnutá zařízení
2013-08-14T07:45:19+02:00
• 14. 8. 2013
2

Po delší době tu máme jeden díl věnovaný androidím zařízením. Tentokrát se podíváme rovnou na zajímavé aplikace, které vyžadují, aby byl váš telefon či tablet rootnutý.

Drive Droid

Je šikovnou aplikací pro případ, že jste fanoušek linuxových distribucí nebo pokud chcete mít stále při sobě záchranu v podobě bootovacího obrazu ve svém zařízení. Drive Droid totiž udělá z každého telefonu nebo tabletu bootovací flash disk. S pomocí jakéhokoliv obrazu (.ISO nebo .IMG) vhodného pro flash disk ho uděláte z telefonu/tabletu. A ani nemusíte složitě hledat a stahovat obrazy z internetu. Samotná aplikace vám nabídne desítky těch nejznámějších distribucí ke stažení rovnou i s možností výběru konkrétní verze. Po stažení obrazu tak stačí jen restartovat počítač a v BIOSu nastavit, aby počítač nabootoval ze zařízení a je hotovo.

logo-app DriveDroid Softwarebakery Zdarma ANDROID logo-app DriveDroid (Paid) Softwarebakery 2,45 US$ ANDROID

Helium

Stejně tak jako Titanium Backup patří Helium k aplikacím s primárním účelem zálohovat instalované aplikace včetně uživatelských dat. Pro mnohé uživatele může být Titanium Backup nepřehlednou aplikací. S mnohem uživatelsky přívětivějším vzhledem přichází právě Helium.

unnamed_14_ unnamed_15_

Ve verzi zdarma nabízí lokální zálohy do zařízení nebo do PC aplikací a jejich dat nebo, pro úsporu místa, jen jejich dat. V placené verzi, kterou doporučuji pořídit, si můžete zálohy nechat automaticky nahrát do jednoho (nebo i všech) ze tří podporovaných cloudů. Jde o známou trojku Google Drive, Dropbox a Box.

Kromě ručního zálohování si můžete naplánovat automatické zálohování v určité dny a hodinu do vámi preferovaného umístění. Zálohování provádíte nad výběry aplikací, takže můžete nastavit plánování jen pro kritické apliakce a v jiném výběru zálohovat zbytek ručně.

logo-app Helium - App Sync and Backup ClockworkMod Zdarma ANDROID logo-app Helium (Premium) ClockworkMod 4,99 US$ ANDROID

Pimp MyRom

Vše v této aplikaci měňte jen pokud víte o co jde! Aplikací si můžete vyladit mnohé ze skrytých vlastností, ale je třeba mít některý z upravených kernelů. Kromě běžného taktování a volby governoru nabízí třeba i podvoltování procesoru, čímž si můžete výrazně zvýšit výdrž baterie.

unnamed_17_ unnamed_16_

Aplikace nabízí spoustu vychytávek a tweaků rozdělených do tří kategorií. V aplikaci naleznete třeba podporu init.d, nastavení GPS, skryté menu, úpravy kernelu a další množství kategorií a desítky úprav, ale vše je určené výhradně pro pokročilé uživatele.

logo-app Pimp My Rom (Beta) Androguide.fr Zdarma ANDROID

Disk Usage

Pokud máte problém s nedostatkem prostoru ve svém zařízení a ještě k tomu máte v úložišti nepořádek, tuto aplikaci uvítáte. Celkem přehledně vidíte, která složka či podsložka zabírá kolik prostoru, a postupným přibližováním se zanořujete dál a dál v souborové struktuře.

logo-app DiskUsage Ivan Volosyuk. Zdarma ANDROID

Set CPU for Root Users

Aplikaci jsem si koupil po koupi telefonu, abych z něj vyždímal přetaktováním více. Ale naproti tomu u Nexusu 7 (2012) jsem zvolil možnost podtaktování frekvence CPU dle potřeby s maximem na 1GHz. To, co ale aplikace umí dobře, jsou profily. Takže si zvolíte podmínku (nízké procento nabití),  nebo množinu podmínek (více náročných aplikací) a pro ně nastavíte spodní a horní frekvenci a jejich prioritu, podle které se spustí ten daný profil.

logo-app SetCPU for Root Users MichaelHuang 1,99 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Vaníček

Jsem student IT, který rád bloguje, učí děti na počítačích v rámci počítačových táborů či kroužků a baví ho počítačové sítě.

Komentáře

Ladislav Polický

14. 8. 2013, 22:49

Disk usage je uzitecny i bez rootu, jen se zkratka nedostanete do systemovych slozek. Ale tam se vetsinou ani neni duvod poustet,

A TenInchLauncher si místo nezasloužil? :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat