Tizen zřejmě nekončí aktualizováno

Tizen zřejmě nekončí [aktualizováno]
2013-07-08T07:33:26+02:00
• 8. 7. 2013

Aktualizováno 8.7.

Spekulace minulého týdne naznačují, že nový operační systém Tizen se nedočká svého představení, ale dnes tu máme novou informaci. Tentokrát se objevilo oficiální stanovisko, jenž dementuje všechny tyto náznaky, ale pochybnosti stále zůstávají. Intel se vyjádřil, že v celém projektu Tizen se velmi silně angažuje a cítí, že se jedná o možnou alternativu a jedinečnou možnost, jak přinést nový, flexibilní a otevřený systém do mobilního průmyslu. Bude umožňovat vývojářům vytvářet aplikace, které půjdou spustit bez větších problémů na každém zařízení. Ve své zprávě se také zmiňuje o uvolnění zdrojových kódů Tizenu 2.1. Navíc došlo k uvolnění Tizen 2.2 Beta SDK.

Možná se nakonec dočkáme nějakého zařízení, ale stále visí otázka nad tím, kolik smartphonů bude představeno. Prozatím nemáme bližší specifikace ani o jednom zařízení.

Původní článek 4.7.

Již více jak rok vás informujeme o novém projektu Tizen, v němž je zainteresováno několik společností, přičemž hlavním lídrem je Samsung. Nesmím však zapomenout na Intel a mobilní operátory. Letos jsme se měli dočkat několika modelů, které nabídnou nový systém a také nové příležitosti. Ovšem máme zde asi špatnou zprávu.

Eldar Murtazin má na svědomí bezpočet úniků informací, které se většinou potvrzují. Vlastně mezi prvními ohlašoval příchod Tizenu, ale nyní uvedl na svém Twitter účtu, že nejnovější systém z dílny Samsungu umřel. Dodává, že tento rok asi nemusíme čekat několik zařízení a sotva se dočkáme jednoho. Pokud budeme brát jeho slova vážně, máme konec projektu, který se ani nepokusil uspět na současném trhu.

Screenshot_67

Více informací neposkytl, ale domnívá se, že korejský výrobce má jiné společné projekty s Intelem, které se zaměří na Android. Musíme si nyní počkat na oficiální zprávu, která vše potvrdí, nebo vyvrátí. V tuto chvíli je vše v rovině spekulací, ale Eldar se až tak často neplete. Samozřejmě to znamená, že Mozilla má nyní volnou cestu se svým Firefox OS.

Zdroje: sammobile.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat