Geak se vyšvihl s modely Mars a Eye

Geak se vyšvihl s modely Mars a Eye
2013-06-22T09:30:35+02:00
• 22. 6. 2013

Po chytrých hodinkách Watch tentokrát přichází na řadu dvojice chytrých zařízení od společnosti Geak, které se dočkaly světové premiéry taktéž v Pekingu. Své představení si vysloužil model Eye a vlajková loď Mars. Nováček mezi výrobci na čínský trh přináší přinejmenším příjemné oživení, jelikož jsme svědky stále stejných modelů běžících na nízkonákladovém procesoru od MediaTeku.

Geak Mars

Geak Mars, jakožto vlajková loď, do přední části dostala 5,8palcový displej vyrobený společností Sharp, jehož rozlišení je ve Full HD a má hustotu pixelů 377. Výkonností stránku doplňuje překvapivě čtyřjádrový procesor Snapdragon 600 od Qualcommu s taktem 1,7 GHz a 2GB operační paměť RAM. Interní paměť uživatelé zaplní až do výše 16 GB a vestavěná baterie pracuje s kapacitou 3200 mAh.

O softwarovou výbavu se stará operační systém Android ve verzi 4.2, z něhož vychází speciálně upravené Geak ROMka, která navíc nabízí hlasového asistenta. Základní specifikace můžeme doplnit o DLNA, Miracast a bezdrátovou technologii NFC.

Druhou novinkou je model s názvem Eye a je především zaměřen na milovníky fotografování. Čelo vyplňuje 5palcový displej s HD rozlišením ohraničený pouze 2,7mm úzkými rámečky a 8megapixelová čočka přední videokamerky, údajně totožná s fotoaparátem ze zadní strany iPhone 5 od Applu. Mezi hardwarové prvky patří známý čtyřjádrový procesor MT6589 od MediaTeku, 1GB operační paměť RAM a 16GB vnitřní uživatelská paměť.

Geak Eye

Záda nesou baterii o velikosti 2000 mAh a hlavně 13megapixelový fotoaparát se světelností f/2.2 a ISO až do 3200. Uvnitř uživatele čeká předinstalovaný operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean vylepšený o vlastní Geak ROM.

Cenovky obou zařízení jsou odlišené a sahají do zcela jiné cenové kategorie, než jsme doposud zvyklí. Zatímco Geak Mars vychází na 2 999 čínských jüanů (tj. v přepočtu 9 373 Kč), tak za Geak Eye výrobce požaduje 1 999 čínských jüanů (tj. 6 248 Kč).

Zdroje: gizchina.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat