Supertooth Disco – výkonný bluetooth reproduktor recenze

Supertooth Disco – výkonný bluetooth reproduktor [recenze]
2013-02-03T11:48:52+02:00
• 3. 2. 2013

Nedávno jsme psali o bezdrátovém bluetooth reproduktoru Disco 2 od společnosti Supertooth. Dnes se podíváme na jeho většího brášku Supertooth Disco – poměrně výkonný bezdrátový bluetooth reproduktor.

Disco není proti menšímu bráškovi natolik kompaktní a nejspíše mu určíte stálé místo, které vám dokonale ozvučí. To ale neznamená, že si jej nemůžete vzít s sebou a uspořádat s přáteli párty v roli „dýdžeje“. To zvládne Disco s přehledem. Při přenášení se nemusíte bát, že se otluče. Je dodávaný se zajímavě řešeným futrálem, ze kterého jej při přehrávání nemusíte vůbec vytahovat. Nechybí prostorový zvuk a především basy, které lze snadno deaktivovat stisknutím příslušného tlačítka na těle reproduktoru. U mě si našel místo pod 24″ monitorem, kde mi po dobu jednoho měsíce dělal společnost.

Stejně, jako se můžete dočíst v recenzi Disco 2, i tento bluetooth reproduktor se mi podařilo spároval s Linuxovou distribucí Mint. Zde mi bohužel ne vždy naskočil v seznamu zařízení pro výstup přehrávání zvuku. Pokud se však podařilo, nemusel jsem přepínat skladby myší v rozhraní Linuxového přehrávače Banshee, ale mohl jsem to učinit na samotném těle reproduktoru. Tato možnost se hodí především, pokud Linux Mint spouštíte na svém HTPC. Navíc vše vypadá elegantně – vzhledem k bezdrátovému bluetooth přehrávání hudby A2DP zde není žádný nevzhledný kabel. I přesto, že je Disco výkonnější, a tím i náročnější na baterii, je zde stejná doba přehrávání na jedno nabití jako u Disco 2. To znamená deset hodin na poloviční hlasitost a 3-4 hodiny na plnou. Nicméně počítejte s tím, že na plno přehrávat nebudete, ani vám to vzhledem k vašemu zdraví a fungujícímu sluchu nedoporučuji. Hraje opravdu hlasitě!

Jak jsem zmínil, hodí se k HTPC. Sledování filmů je tak oživeno o prostorový a výkonný zvuk, který vám běžné dvoukanálové reproduktory k počítači nenabídnou. Nedovede však konkurovat  5.1 reproduktorům, které nejspíše budete mít ke svému mediálnímu centru v obývacím pokoji připojené. Tohle se od něj ani nečeká. Do pokoje je však ideální. Vystačíte si pouze s ním a vzhledem k možnosti přehrávání přes kabel, nebo bluetooth jej spojíte téměř s kteroukoliv hudební technikou.

Design a konstrukce

Designově se nejedná o žádný skvost, ale i přesto dokáže zaujmout. Jedná se, i když je vyrobený z velké části z plastu, o velmi dobře zpracovaný kus. V žádném případě nepůsobí nijak levně – naopak budí bytelný dojem. Dominantou přední strany je otočné kolečko pro regulaci hlasitosti obklopené dalšími ovládacími prvky. I přesto, že se jedná o obdélníkový tvar, je vzhledem ke zkosení spodní hrany, na které reproduktor leží, velmi zajímavý. Kromě ovládacích prvků nalezneme na přední straně stavovou diodu. Ta bliká nebo svítí dvěma barvami v závislosti na úkonu, který probíhá. Při blížícím se vybití nám dá předem vědět červenou barvou.

Párování

Párování probíhá velmi jednoduše. Pár vteřin přidržíme power tlačítko, které nám aktivuje párovací režim, jež je indikovaný diodou. Podmínkou však je, že zařízení, se kterým Disco párujeme, musí být viditelné. Po aktivaci párovacího režimu Disco vybereme ze seznamu ve svém zařízení (mobil, tablet, pc). Bude-li po nás vyžadovat heslo pro spárování, zadáme čtyři nuly (0000).
Jak Disco 2, tak i Disco se mi podařilo spárovat s Linuxem Mint. Výhoda je jednoznačná – možnost přepínat skladby a pozastavit aktuálně přehrávanou přímo na samotném těle reproduktoru. V praxi si jej můžete prohlédnout ve videu níže.

Promo video od výrobce Supertooth

Technické parametry a specifikace

  • Velikost/váha: 89x315x70 / 1140 gramů
  • Reproduktory 2 x 8 watt RMS a 12 watt RMS subwoofer

Baterie a výdrž

  • Výdrž baterie:

– při plné hlasitosti – mezi 3 až 4 hodinami
– při poloviční hlasitosti – 10 hodin

  • Pohotovostní režim – 1 500
  • Doba nabíjení: 3 hodiny
  • Typ baterie: NI MH power pack

Bluetooth

  • Bluetooth 2.0
  • Bezdrátové streamování hudby A2DP
  • Dosah 10 metrů
  • Frekvence 2.4 GHz

Obsah balení

  • Disco
  • Nabíjecí adapter (DC 12V)
  • Jack 3.5 audio
  • Manuál
  • Cestovní futrál

Za zapůjčení děkujeme společnosti RECALL s.r.o.

Graf ceny produktu Supertooth Disco poskytuje server Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Bělík

Jsem dvaadvacetiletý student a občasný bloger, zajímající se o nové IT trendy. Primárně pracuji na NTB s Win7, na stolním PC mi běží prim. Linux Mint. Ke konzumaci obsahu spouštím Google Chrome. Ke komunikaci mi slouží GTalk, Twitter a Google+. V terénu mi PC zastupuje Galaxy Nexus. Baví mě webdesign a mobilní technologie. Udělá mi radost kde jaký Gadget!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat