Google Search – rozpoznávání hlasu bez připojení k internetu

Google Search – rozpoznávání hlasu bez připojení k internetu
2013-02-19T06:57:52+02:00
• 18. 2. 2013
2

Smartphony a tablety s moderním systémem dnes dokáží téměř vše, na co si vzpomenete. V poslední době se čím dál více objevují aplikace, které ze sebe dělají osobního asistenta. Prakticky se vše rozjelo po vydání služby Siri od společnosti Apple. Konkurence neváhala a dnes můžeme podobné služby najít u všech větších mobilních operačních systémů. V základu je potřeba, aby systém dokázala rozpoznat hlas, ale například u Androidu jste k tomuto potřebovali vždy připojení k internetu.

Samotné rozpoznávání hlasu bylo závislé na serverech Googlu, ale nyní se pár věcí změnilo. Nedávno jsme se dočkali aktualizace Androidu na verzi 4.2.2, ale také se objevilo vylepšení aplikace Google Search. Zatímco jsme žasli nad nově přidaným widgetem, tak jsme si nevšimli jiného podstatného vylepšení. Google Search nyní nabízí rozpoznávání hlasu pro aplikace třetích stran bez připojení k internetu.

voice-modes

Pokud již nyní vypínáte mobilní připojení a zkoušíte rozpoznávání, tak se snažíte marně. Jedná se jen o možnost, kterou mohou využít vývojáři daných aplikací. To znamená, že tato novinka není přístupná pro všechny aplikace. Je nutné provést několik úprav vývojáři, abyste si mohli vyzkoušet rozpoznávání hlasu bez připojení k internetu.

Jednou z prvních aplikací, která toto podporuje, je utter!. Jedná se o osobního asistenta, který se snaží konkurovat Google Now a třeba Siri. Hned pro začátek musím upozornit, že utter! nespolupracuje s češtinou, ale základní výrazy a povely v angličtině zvládá na výbornou. I bez připojení k internetu utter! zvládl otevřít požadovanou aplikaci, když jsem si o ni řekl. Takže jsem si vyzkoušel, že Google Search opravdu nabízí dané rozšíření. V tuto chvíli si budeme muset počkat, jestli novou funkci zabudují do svých aplikací i jiní. Nyní je otázka, kdy se objeví první možnost diktování textu bez připojení k internetu.

logo-app utter! Voice Commands BETA! brandall Zdarma ANDROID

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Vitula

18. 2. 2013, 17:24

Přesně tak, tato vymoženost byla už ve starších verzích..

Neumí tohle Jelly Bean jako system-wide? ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat