Soudní spor o Jobsovu jachtu je vyřešen

Soudní spor o Jobsovu jachtu je vyřešen
2012-12-26T09:39:38+02:00
• 26. 12. 2012
1

Finanční spor, který se vedl mezi pozůstalou rodinou Steva Jobse a designérem Philippem Starckem, o jachtu spoluzakladatele společnosti Applu je na svém konci. Nyní může bez prozatímní finanční kompenzace opustit přístaviště v Nizozemsku, kde byla po celou dobu zakotvena.

Právník zastupující rodinu Jobsových prozradil francouzským novinám Le Monde přes The Next Web, že bylo dosaženo usnesení mezi nimi a Starckem a důsledkem toho se jachta stává volnou. Přitom ještě minulý týden byla zabavena právníky v Amsterdamu kvůli finančnímu sporu, ve kterém údajně Starck přišel o 9 milionů Eur. Právě finanční kompenzace měla designérovi pomoci od jeho dluhů ve výši 6 miliónů Eur.

Konečné podmínky dohody mezi dědici a Philippem Starckem nejsou upřesněny, pouze je známa jediná informace, podle níž designér neměl získat tolik finančních prostředků, kolik sám požadoval. Loď byla postavena na vzájemné důvěře mezi Jobsem a Starckem a uzavřená smlouva mezi nimi nebyla příliš podrobná.

Jobs tuto jachtu s názvem Venus začal navrhovat po návratu z plavby, kde cestoval z Itálie do Turecka, a i když první zmínku zanechal sám Starcku už dubnu, její odhalení proběhlo později v říjnu. Jachta vyrobená kompletně z hliníku je dlouhá 80 metrů. Za obrovskými deskovými okny najdeme vchod na hlavní palubu a kormidelnu, kde se o navigaci, řídící systém a další lodní software starají 27-palcové iMacy.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Martin Hutař

26. 12. 2012, 16:20

27 palcové iMac s mapami od Apple? Šťastnou plavbu :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat