Sony Xperia Yuga: vlajková loď pro rok 2013

Sony Xperia Yuga: vlajková loď pro rok 2013
2012-12-18T17:03:15+02:00
• 18. 12. 2012
2

Xperi Yuga C660X, plánovaná a mezi příznivci smartphonů očekávaná vlajková loď společnosti Sony, dostává jasnou podobu a specifikace. Tento model bezesporu přinese to nejlepší ze současných technologických trendů. Na první pohled tento telefon určitě zaujme svou úhlopříčkou displeje, která by měla mít rovných 5″ s rozlišením 1920 x 1080 bodů a s luxusní hustotou displeje 440 PPI. Kvality displeje obzvlášť využijí aplikace, které dokáží upotřebit implementovanou technologii BRAVIA ENGINE.

Co se týče konstrukce, vyznačuje se tento telefon čistými liniemi, ostřejšími rohy, úzkým profilem a prakticky celkovou absencí viditelných prvků na přední i zadní straně. Svým designem se tak trochu podobá modelu Samsung Galaxy S 2. Celkovou konstrukci telefonu tvoří plast s lesklým povrchem budící dojem skla, což vyvolává pocit jistého luxusu.

 

V rámci hodnocení výkonu by měla Xperia Yuga disponovat výkonným čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,7 GHz pro každé jádro, jemuž bude asistovat operační paměť RAM o velikosti 2 GB a grafická karta Adreno 320. Operačním systémem by měl být Android Jelly Bean 4.1.2 s možností upgradu na verzi 4.2.

O konektivitu se postará připojení přes microUSB port a microHDMI port. Telefon je osazen slotem pro microSD kartu s podporou microSDXC. Komunikaci zajistí mimo standardní GSM sítě také LTE, dále Bluetooth 4.0, Wi-Fi, NFC a GPS, které sice není zmiňováno, ale vzhledem k tomu, že tento prvek je naprostým standardem, je jasné že bude přítomno také.

Pro  pořizování fotografií poslouží zadní kamera s rozlišením 12 MPx ( mluví se o tom, že by měla být lepší kvality, než ta současná u Xperia T s 13 MPx ), která by měla disponovat HDR funkcí při pořizování fotografií a videí. Standardem bude pořizování videa ve FULL HD kvalitě. Co se týče kapacity baterie, tak zde zatím přesná hodnota není známa a jelikož se jedná o nevyjímatelnou baterii a Sony zatím nezveřejnila její specifikaci, lze jen těžko odhadnout, jak na tom bude telefon při vysokém zatížení.

Podle zvěstí by tento telefon mohl být oficiálně uveden na veletrhu CES v Las Vegas, který se bude konat již z kraje příštího roku. Do té doby se ještě možná můžeme dočkat drobných změn, ale jak se zdá, to zásadní bylo již nyní odhaleno a my tak můžeme s netrpělivostí očekávat, kdy bude Xperia Yuga uvedena na trh a s jakou cenovkou.

Zdroje: gsmarena.com, mobile-review.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

רפאל חבטל

19. 12. 2012, 2:02

Na jinych webech pisi o absenci slotu pro karty.

Dle fotek a informací je zřejmě, že telefon bude disponovat slotem pro microSD kartu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat