Sony: Jelly Bean nebude dostupný pro všechny modely

Sony: Jelly Bean nebude dostupný pro všechny modely
2012-12-18T09:26:59+02:00
• 18. 12. 2012
2

Společnost Sony na svém blogu poskytla informace o plánované aktualizaci Jelly Bean pro modely Xperia. Některé majitele potěší a některé nikoliv. Dle plánu by jako první měly jít na řadu modely Xperia T, Xperia TX a Xperia V, což je logické vzhledem k tomu, že se jedná o high-end modely. Pro tyto telefony by měla aktualizace přijít příští rok v průběhu února až března.

Další várku aktualizací Jelly Bean by měly obdržet zhruba na konci března příštího roku modely Xperia P, Xperia J a Xperia Go. V dalších týdnech poté pak obdrží aktualizaci modely  Xperia S, Xperia SL, Xperia ION a Xperia Acro S.

Sony také oznámila které modely naopak aktualizaci neobdrží. Smůlu budou mít majitelé Xperia U, Xperia Miro, Xperia Tipo a Xperi Sola. U těchto modelů bude probíhat jen aktualizace stávajícího systému Android ICS 4.0. Je to tak trochu zklamání, jelikož se jedná o poměrně nové modely (Sony je uvedla tento rok), nicméně uvolnění nového operačního systému Android je pro výrobce vždy otázkou zvážení, zdali se investice do přepracování a testování systému vyplatí i u levnějších modelů. Zrovna model Xperia Sola je poměrně vydařený, a dle mého názoru by si aktualizaci zasloužil. Příští rok je rokem očekávání, kdy téměř každý významný výrobce plánuje uvést nějaký nový model. Stejně tak i Sony plánuje uvést možná hned několik výkonných modelů, které s jistotou již Jelly Bean budou mít.

Zdroje: androidcentral.com, blogs.sonymobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Dovolím si tvrdiť , že procesor nemá rovnaký – pretože jeho architektúra je úplne iná no a gpu ( grafika ) je lepšia na s3 lebo je nataktovaná.

Matyáš Novák

18. 12. 2012, 15:58

Souhlasím…..
Sola je výkonný telefon, vždyť má procesor a čip od stejného výrobce jako
Samsung Galaxy S III – Cortex A9 a grafický čip Mali 400 ! To si Sony dělá srandu !!!!!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat