Afrika si buduje vlastního výrobce smartphonů – chce být jako Apple pro USA

Afrika si buduje vlastního výrobce smartphonů – chce být jako Apple pro USA
2012-12-26T10:30:55+02:00
• 26. 12. 2012

Když se bavíme o nových smartphonech a tabletech, tak se většinou zaměříme na Asii nebo USA. Na každé straně najdeme ty největší výrobce, kteří bojují o prvenství. Dlouhou dobu jsme neslyšeli nic o Africe, která je tak trochu mimo mapu mobilních zařízení. Nyní ale pro tento kontinent vzniká nový výrobce.

Podnikatel Verone Mankou se rozhodl pro startup VMK, který si dal ohromný cíl a možná si tak postavil příliš vysokou laťku. Chtějí být to samé, co je Apple pro USA nebo Samsung pro Jižní Koreu. V tuto chvíli nová společnost v Kongu chystá dvě zařízení. Prvním je tablet nesoucí název Way-C, což v jejich řeči Lingala značí světlo hvězd. Parametry vás bohužel nenadchnou, ale možná budou dostačovat.

Tablet nabídne procesor o taktu 1.2 GHz s 512 MB RAM. Základem budou 4 GB vnitřního úložného prostoru a baterie o kapacitě 4200 mAh. Bohužel systém bude jenom Android 2.3.3. Samotný smartphone se jmenuje Elikia a v jejich řeči to značí naději. V základu nabídne Android 2.3.6, procesor s taktem 650 MHz a RAM o velikosti 512 MB. Vnitřní paměť bude jen 123 MB a kapacita baterie dosáhne na 1300 mAh. Displej bude mít úhlopříčku 3.5 palce.

 

Jak je vidět, tak se nebude jednat o nejvýkonnější kousky. Cena tabletu má být 300 dolarů a mobil by vás přišel na 170 dolarů. Snad se tento pokus vydaří a společnost uvede více konkurenceschopné mobily a tablety. Snad se dočkáme doby, kdy budeme očekávat na uvedení nějaké žhavé novinky z Afriky. Prozatím to bohužel nevypadá nadějně.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat