ZTE a TCL: První výrobci zařízení s Mozilla Firefox OS

ZTE a TCL: První výrobci zařízení s Mozilla Firefox OS
2012-09-25T12:35:53+02:00
• 25. 9. 2012

První chytré telefony, které poběží na nejnovějším mobilním operačním systému Firefox OS od Mozilly, by se mohly podle posledních známých informací objevit na trhu už začátkem roku 2013. A kdo bude mezi prvními výrobci?

Ačkoliv je to pro mnohé více méně nepřekvapivé, mezi prvními výrobci budou čínské společnosti ZTE a TCL, od kterých můžete z minulosti znát světoznámé mobilní telefony pod značkou Alcatel. Jak jsme již zmínili, zahájení prodeje je naplánováno na první čtvrtletí příštího roku.

V rozhovoru pro The Wall Street Journal výkonný viceprezident ZTE, He Shiyou, potvrdil také plány s operačním systémem Windows Phone 8, kde oznámil nové modely pro mobilní trh na konec tohoto roku nebo začátek roku 2013. Nějaká první zařízení už jsou dokonce k vidění na internetu, ale nejsou v příliš dobré kvalitě, čili není potřeba je dále rozpitvávat, dokud ZTE nevydá oficiální tiskovou zprávu, což by nemuselo již dlouho trvat.

Když se vrátíme k samotnému Firefox Mobile OS, tak smartphony běžící na této platformě mají být především cenově dostupné a s největší pravděpodobností běžící pouze na jednojádrovém procesoru. Prvním trhem, kam zamíří tyto přístroje, má být Brazílie, která se má stát pokusným králíkem. Přesné datum ale stále není známo.

Zdroj: IntoMobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat