Zatřes mobilem a on se dobije

Zatřes mobilem a on se dobije
2012-09-24T17:13:38+02:00
• 24. 9. 2012
1

Svět tabletů a hlavně smartphonů má jeden nevyřešený problém. Tím je samozřejmě výdrž na jedno dobití. Už jsme mohli vidět všelijaké způsoby, jak životnost mobilu prodloužit. Mnozí se pouštějí cestou nových technologií pro displeje a jiní hledají novou revoluční baterii. Bohužel vše má jedno velké ale – novinek je spousta, ale mnohdy se nedostanou do běžného využití.

Jednou z možností je využití Faradayova zákona elektromagnetické indukce, při kterém by stačilo zatřást mobilem a on by se tak dobíjel. Bohužel i toto řešení má svou nevýhodu, a to jsou právě pohybující se magnety uvnitř mobilu. Ty právě průchodem přes cívku generují energii, která by se mohla využít pro nabíjení v mobilu. Otázka je, jestli by někdo chtěl mobil, v kterém něco chrastí, nebo se mu neustále mění těžiště.


Z přihlášky Applu

Nyní se Apple pokouší o patent, který by měl využívat tohoto principu dobíjení smartphonu. Již jsme mohli vidět, že jeho vývojové centrum dokáže vytvořit velmi pěkná a funkční řešení, a tak je otázka, jestli již nyní mají funkční prototyp. Jak již bylo řečeno, museli by vyřešit minimálně změnu těžiště a případnou eliminaci zvuků.


Z přihlášky Nokie

Bohužel se nejedná o první pokus. Již Nokia experimentovala s něčím podobným v roce 2010, ale doposud jsme se s tímto způsobem nesetkali v praxi. Navíc se tento princip využívá například ve svítilnách nebo jiných zařízeních, která jsou dodávaná do méně vyspělých zemích. Jak se díváte na tento způsob dobíjení? Jste ochotni třást mobilem s cílem jej dobit?

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

tak jestli bude stacit trepani ktere se deje pri chuzi kdyz mam telefon v kapse tak klidne, ale rozhodne nehodlam „onanovat“ s telefonem jak se to dela prave s tema baterkama :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat