Tivizen Pico: Televize na Androidu video

Tivizen Pico: Televize na Androidu [video]
2012-09-16T11:24:48+02:00
• 16. 9. 2012
11

Již jste u nás mohli vidět recenzi na DVB-T přijímač pro iOS zařízení a žádali jste něco podobného pro Android. Tady to je – recenze zařízení s názvem Tivizen Pico Android.

pico1


Zařízení je určeno pouze pro smartphony nebo tablety se systémem Android 4.x, ale i tak se jeho podpora rozšiřuje. Pokud máte tuto verzi systému a microUSB, tak vám nic nebrání ve sledování digitálního pozemního signálu DVB-T. Nebudu nic protahovat, podívejte se na video recenzi.

Zajímavou funkcí je nahrávání sledovaného pořadu a to v celkem udivující kvalitě. Aspoň s ohledem na to, že se nahrávalo na smartphonu. Zde se podívejte na krátkou ukázku nahraného vysílání.

Výdrž smartphonu při přehrávání

Tento dotaz jsme dostali ihned po uvedení videa na našem Youtube kanálu. K testu posloužil Samsung Galaxy S II s Androidem 4.0 CM9. Nabil jsem baterii na maximum a započal jsem dlouhý test. Jen upozorním, že kapacita baterie je 2000 mAh a displej byl nastaven na 50 % (Super AMOLED Plus).

Screenshot_2012-09-15-21-13-40

Z grafu výše můžete vyčíst, že hlavním žroutem je samozřejmě displej, ale samotná aplikace si dokázala ukousnout také pořádný díl kapacity baterie. Z tohoto lze vyvodit jednoduchý výsledek. Během 3 hodin sledování TV klesla kapacita baterie ze 100 % na 25 %. Bohužel při sledování TV nemůžete dobíjet, jelikož je microUSB obsazeno, takže potřebujete pořádnou baterii (řešením by byl snad jen průchodný konektor).

Výdrž smartphonu při nahrávání

Vyzkoušel jsem i spotřebu energie při nahrávání skrze tuto aplikaci. Prvně jsem vyzkoušel, jestli dokáže nahrávat i na pozadí, ale touto možností nedisponuje. Tudíž nahrávání probíhá pouze při sledování. V tomto testu jsem nahrál záznam, který měl 1 hodinu a ukousl si z interní paměti 1.92 GB.

Screenshot_2012-09-16-11-18-24

Výsledek spotřeby byl téměř stejný, jako tomu je při přehrávání. Pouze v tomto případě musíte mít dostatečný prostor v interní paměti. V tomto ohledu by teoreticky výše zmíněný smartphone dokázal zaznamenat 4 hodiny záznamu.

Za zapůjčení děkujeme společnosti Sunnysoft.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zdravím,existuje něco jako internetova televize do androidu ?? bez pouziti jakychkoli jinačích kabelů…

Sonix: To neřeš, jen blábolí :-)

Nedos.: to si ale odporuješ, pokud je velká poptávka, pak samozřejmě může být cena vysoká (viz iPhone), takže logicky by měla být verze pro android levnější

zdeek:Protože iphonáci si to koupí, je to pro ně otázka mít to či to nemít, ale androidáci to moc kupovat nebudou, mají moc práce s přehazováním a laděním romek.

proč verze pro iPhone stojí 1800 a na Android 2500?

Možná by to dobíjení šlo řešit nějakou USB rozdvojkou nebo HUBem

lepší je Tivizen Nano, jede přes WiFi a jde i dobíjet, podpora pro vše s ICS co má WiFi :-)

Prodává se i wifi verze takže problém s nabijením bych neřešil. Tuner se položí někam k oknu kde je lepší signál a telefon bude na nabiječce a bude klid ;)

Nemožností nabíjet ztrácí hardware celí svůj potenciál. Už jsem se těšil na možnost si zkrátit deštivou chvilku kouknutím na tv. O možnostech v několika členné domácnosti s jednou tv ani nemluvě

Už jsem po tomto tuneru pokukoval, ale vadilo mi že nejde připojit externí anténa, ale pokud chytá signál líp než tuner s malou anténou jak je řečeno v recenzi, tak by to snad až takový problém nebyl, ale nemožnost nabíjení je fakt problém. Snad se objeví i verze s konektorem pro nabíječku.

To mi přijde jako dost velký „fail“, že není možné při přehrávání dobíjet, když je zapotřebí zažízení, co blokuje microUSB konektor. Jinak ale super!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat