Samsung a 13MPx kamera? Souboj foto-mobilů začíná

Samsung a 13MPx kamera? Souboj foto-mobilů začíná
2012-09-19T12:50:30+02:00
• 19. 9. 2012
1

V poslední době můžeme vidět menší souboj v oblasti schopnosti mobilů udělat co nejlepší fotografii skrze smartphone. Posledním velkým lídrem je Nokia, která představila unikátní stabilizaci obrazu, ale můžeme vidět také zlepšení v pořizování fotek za zhoršených světelných podmínek. Samsung na sebe asi nenechá dlouho čekat a představí vlastní řešení.

Právě nyní má tato korejská společnost pracovat na senzoru, který bude mít 13 megapixelů. To umožní pořizovat fotografie s rozlišením 4208 × 3120 pixelů. Nový senzor byl zachycen pod označením S5K3L2 a hodnota pixelů nemá být jedinou novinkou. Samsung do nové kamery integruje technologii BSI (back-side illumination), díky které by měl získat daleko lepší vlastnosti při pořizování fotografií v prostředí se zhoršenými světelnými podmínkami. Zřejmě se tak můžeme připravit na další souboje v kategorii foto-mobilů.

Prozatím nevíme, kdy se nový senzor objeví ve smartphonech. Zkusím si tedy zaspekulovat a tipnout, že nový senzor se objeví v nadcházející generaci Samsungu Galaxy S IV spolu s novými procesory vyráběnými 28nm technologií. Bohužel uvedení novinky je stále v nedohlednu a možná se dočkáme až na konci příštího roku.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak já za sebe musim říct že Galaxy S IV mě také hned napadl, a popravdě už i u Galaxy S III jsem si myslel že bude mít větší fotoaparát než měla dvojka !

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat