S Androidem do školy 1. díl

S Androidem do školy [1. díl]
2012-09-03T10:33:12+02:00
• 3. 9. 2012

Školní rok je opět tu, a tak je potřeba se na něj pořádně vybavit. My vám dnes přineseme pár tipů na aplikace, které vám nový školní rok usnadní a zároveň vám ušetří nějaké to místo v batohu.

A+ TimeTable Free – rozvrh hodin

Cena: Zdarma

Jedna z nejdůležitějších součástí patřících ke studiu je školní rozvrh. Nosit papírový již dávno není cool a pamatovat si jej z hlavy je pro naše mozečky příliš namáhavé.

Jednotlivé předměty si lze od ostatních odlišit pomocí libovolné kombinace barev. Ty, které máte raději, si můžete například obarvit veselejšími barvami a ty, které naopak rádi nemáte nebo dokonce nesnášíte, můžete zvýraznit barvou tmavou. K jednotlivým předmětům si lze přidat také jméno vyučujícího, třídu nebo místnost a samozřejmě hodinu, kdy bude daný předmět probíhat. Aby se nemusely stejné předměty tvořit znova, lze je jednoduše rozkopírovat do jednotlivých dnů, a tím ušetřit zbytečnou práci. Vytvořený rozvrh si lze uložit jako obrázek ve formátu JPEG, a poté jej vytisknout. Nebo jej můžete sdílet prostřednictvím sociálních sítí či poslat spolužákům pomocí Bluetooth.

Středoškoláci určitě ocení možnost dvoutýdenního cyklu, který nám umožňuje přepínat mezi rozvrhem v lichém a sudém týdnu. Autoři nezapomněli ani na možnost přidat si rozvrh jako widget na plochu. A+ TimeTable Free je kompletně v českém jazyce, a tak nebude problém ani s českou diakritikou.

Tip od redakce:

Rozvrhový manažer, kteří ocení především rodiče, učitelé nebo studenti studující více vysokých škol. TimeTable manažer totiž umožňuje spravovat více rozvrhů naráz a poskytuje přehled pro rodiče nad školními rozvrhy jejich dětí. Zaujme především svým jednoduchým ovládáním, jednoduchou grafikou a také cenou. Naopak nepotěší absence přidání widgetu na plochu.

2012-09-02_13-37-20 2012-09-02_13-44-07 2012-09-02_14-00-41 2012-09-02_13-43-13


Shake Calc – kapesní kalkulačka

Cena: Zdarma

Především pro početní operace nesmí chybět ani pořádná kalkulačka. Většina chytrých telefonů má ve své výbavě nějakou tu jednoduchou se základními funkcemi. Ta ale v dnešní době nestačí ani na počítání příkladů většiny základních škol.

Kapesní kalkulačka Shake Calc dokáže svými funkcemi nahradit klasický vědecký kalkulátor. Jedním tlačítkem lze přepínat mezi obrazovkou se základními funkcemi a těmi pokročilými. Výhodou oproti klasické kalkulačce je snad nekonečný displej, který lze posouvat i do stran. Kalkulačce problém není ani výpočet procent či trigonometrických a hyperbolických funkcí. Všechny výpočty jsou navíc ukládány do paměti a lze si je později nakopírovat. Komu se nelíbí základní vzhled, může si změnit alespoň uspořádání barev. Jednotlivá tlačítka jsou dostatečně veliká a nejsou na sebe příliš nalepená, z toho důvodu se velmi pohodlně ovládá. Shake Calc je sice pouze v anglickém jazyce, ale za to se spoustou funkcí, jednoduchým ovládáním a cenou zdarma.

Tip od redakce:

Pokud ve svém chytrém telefonu požadujete profesionální kapesní kalkulátor a jste ochotni investovat 60 korun, určitě si stáhněte RealCalc Plus. Vědecká kalkulačka, která patří k těm nejlepším na androidím trhu a nedělá jí problém téměř žádná početní operace.

2012-09-02_17-19-16 2012-09-02_17-41-21 2012-09-02_17-42-23 2012-09-02_17-42-02


Smart Ruler – pravítko do kapsy

Cena: Zdarma

Občas je ve škole potřeba něco změřit a ne vždy je po ruce pravítko. Díky chytrým telefonům si však takové virtuální pravítko můžeme vytvořit, stačí sáhnout po aplikaci Smart Ruler. Ta patří do placeného balíčku měřících nástrojů Smart Tools, ale pokud si ji stáhnete samostatně, je zcela zdarma.

Rýsovat pomocí tohoto pravítka asi moct nebudete, ale pokud si budete chtít změřit nějaký menší objekt a nebudete mít po ruce zrovna pravítko, tak tenhle šikovný pomocník přijde určitě vhod. Stačí přiložit měřený objekt na obrazovku telefonu a pomocí posuvníku zjistit přesnou délku.

V nastavení toho moc nenalezneme. Pokud hůře vidíte, tak si můžete zvětšit písmo. Pokud se vám nelíbí bílé pozadí nebo černý text tak si lze obojí změnit. Lze si také přepnout mezi horizontálním a vertikálním měřením. Přestože je aplikace velmi jednoduchá, tak svou funkci pravítka dokonale plní.

Tip od redakce:

Za necelých 50 korun lze pořídit kompletní balíček Smart Tools, ve kterém kromě nástrojů na měření délky nalezneme také měřiče hluku, vzdálenosti a výšky, kompas, detektor kovů nebo třeba svítilnu.

2012-09-02_20-05-06 2012-09-02_18-27-32 2012-09-02_20-24-14 2012-09-02_20-24-24

To by bylo z prvního dílu školních aplikací pro Android vše. Brzy přineseme druhou várku, která vám život ve školních lavicích určitě usnadní. Pokud máte nějaké aplikace, bez kterých se ve škole neobejdete, tak se s námi můžete podělit v komentářích.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat