ComScore: Android trumfl Apple v podílu chytrých zařízení na trhu v USA!

ComScore: Android trumfl Apple v podílu chytrých zařízení na trhu v USA!
2012-09-06T10:20:37+02:00
• 6. 9. 2012

Podle nejnovějších údajů o podílu na mobilním trhu, Google ve Spojených státech jasně vévodí se svým operačním systémem Android. Ten ještě nikdy nedosáhl takového rozšíření jako tentokrát, a to 52,2 procent. Na tomto podílu má zajisté výraznou zásluhu poslední model Galaxy SIII od Samsungu.

Společnost Apple se tak bude muset prozatím smířit s druhým místem, i když těmito čísly může v nejbližší době zamávat, jelikož už 12. září nás nejpravděpodobněji čeká představení nového iPhone 5 s iOS6. Ostatní firmy oproti březnové statistice taktéž pociťují mírný pokles, kde největší (2,1 %) je znát u skomírajícího RIM.

Z pohledu výrobců je to obdobné a žádné velké změny nenastaly. Minimální růst můžeme zaznamenat u HTC a také Applu, kde hodnota vzrostla o 1,9 %. Významné posuny se očekávají spíše na období září a října, kde většina výrobců vypustí do prodeje své nové vlajkové lodě, jako je čerstvý Note II od Samsungu či chystaný iPhone 5 od Applu. Uvidíme tedy za dva měsíce, nechme se překvapit.

Zdroj: Engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat